Foto: F64
Latvijas hokeja izlase svētdien izšķirošajā spēlē par ceļazīmi uz Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) zaudēja Vācijai. Līdz ar to Latvijas izlase netika uz savām piektajām olimpiskajām spēlēm.

Spēles sākums abu komandu izpildījumā bija līdzīgs, bet latvieši perioda ievadā neizmantoja skaitlisko vairākumu. Vēlāk Arvīds Reķis tika noraidīts, un vācieši savu vairākumu realizēja. Leons Draizaitls sagaidīja piespēli un neviena nepiesegts meta ripu Kristera Gudļevska sargātajos vārtos.

Vācijas izlase 25. minūtē panāca divu vārtu pārsvaru. Drīz pēc vairākuma vārtu priekšā ripa atlēca pie Fēliksa Šica, un viņš raidīja to vārtos. Latvijas izlases treneri četras minūtes pēc tam lēma, ka jāveic vārtsarga maiņa, Gudļevska vietā stājoties Elvim Merzļikinam. Latvijas izlases sniegums uzlabojās, un vairākumā izdevās gūt vārtus. Pēc Oskara Bārtuļa uzmetiena Miks Indrašis tika pie ripas un izmantoja savu iespēju.

Trešajā periodā vairākumā Martiņš Karsums pēc lieliskas Kaspara Daugaviņa piespēles rezultātu izlīdzināja. Tomēr piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Kaspars Daugaviņš nopelnīja noraidījumu, un vācieši izmantoja otro vairākumu šajā mačā, precīzi metot Tomam Kinhaklam. Latvijas hokejisti atspēlēties vairs nespēja.

Jau vēstīts, ka olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Latvija ceturtdien ar 8:1 sagrāva Austriju, bet piektdien ar 3:1 izmocīja uzvaru pār Japānu.

Iepriekš Latvijas hokeja izlase piedalījās Soltleiksitijas, Turīnas, Vankūveras un Soču olimpiskajās spēlēs.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var aplūkot detalizētu mača aprakstu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!