Foto: F64

Zaudējumus Čempionu līgas hokejā ceturtās kārtas spēlēs sestdien piedzīvoja Latvijas hokejistu Kobas Jasa, Rūdolfa Balcera, Edija Rinkes-Leitāna un Herberta Vasiļjeva pārstāvētās komandas.

Uzbrucēja Jasa pārstāvētā Čehijas komanda Liberecas "Bili Tygri" izbraukumā ar 3:4 (1:0, 2:3, 0:1) piekāpās Slovākijas vienībai "Košice". Jass, kurš spēlēja savas komandas ceturtajā maiņā, cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Ar sešiem punktiem četros mačos "Bili Tygri" A apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik ieņem otro vietu.

Tikmēr talantīgā uzbrucēja Balcera pārstāvētā Stavangeras "Oilers" komanda no Norvēģijas savu skatītāju priekšā ar 2:3 (2:2, 0:1, 0:0) atzina Triņecas "Ocelari" no Čehijas pārākumu. Balcers šim mačam nebija pieteikts.

"Oilers" komanda ar pieciem punktiem četrās cīņās ieņem E apakšgrupas otro vietu.

Šīs divas komandas ir vienīgās no Latvijas hokejistu pārstāvētajām, kuru izredzes iekļūt sacensību nākamajā posmā vērtējamas kā labas.

Citā mačā Vācijas čempioni Ingolštates ERC, kuru sastāvā spēlē Vācijā dzimušais latviešu izcelsmes uzbrucējs Rinke-Leitāns, izbraukumā ar 2:5 (1:2, 1:2, 0:1) zaudēja Somijas komandai Lāpenrantas "SaiPa". Rinke-Leitāns darbojās vienības ceturtajā maiņā un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Trīs punkti četros mačos ERC vienībai pašlaik atvēl H grupas pēdējo, ceturto, vietu.

Visbeidzot, pieredzējušā uzbrucēja Vasiļjeva pārstāvētā Krēfeldes "Pinguine" komanda no Vācijas viesu laukumā ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) zaudēja Zviedrijas čempioniem Šellefteo AIK. Vasiļjevs protokolā atzīmējās ar četrām noraidījuma minūtēm, vienu metienu pa vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Pinguine" komanda četrās J apakšgrupas cīņās pie punktiem nav tikusi, ieņemot tās ceturto pozīciju.

Čempionu līgā startē vēl divu Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Vārtsarga Mārtiņa Raituma pārstāvētā Lielbritānijas komanda Notingemas "Panthers" trīs E grupas spēlēs ir bez punktiem, bet latvietis iepriekšējai cīņai nebija pieteikts. Tāpat arī latviešu izcelsmes uzbrucēja Ralfa Rinkes pārstāvētā Vācijas komanda Hamburgas "Freezers" trīs šīs grupas spēlēs pie punktiem nav tikusi, bet Rinke ticis izīrēts Vācijas otrās līgas vienībai Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins".

Čempionu līgas pirmajā posmā 44 komandas sadalītas 11 apakšgrupās un tajā izspēlēs mačus līdz 8.oktobrim. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas labākā komanda un piecas labākās no otrajās vietās palikušajām.

Sacensību fināls paredzēts nākamā gada februārī.

Sacensībās A licence piešķirta 26 komandām, kas pērnā decembra sākumā dibināja jauno Eiropas hokeja klubu čempionātu, ko nodēvēja par Čempionu līgu. Vēl 12 vienības ar B licenci tika izvēlētas sešās valstīs, kuru komandas dibināja turnīru, bet sešas komandas sacensībās iesaistījušās ar C licenci jeb speciālo ielūgumu. Uz to drīkstēja pretendēt komandas no Slovākijas, Norvēģijas, Dānijas, Francijas, Itālijas un Lielbritānijas.

Turnīra dibinātājvienības savās rokās tur galveno Čempionu līgas kontrolpaketi - to īpašumā atrodas 63% čempionāta akciju, kamēr sešu valstu līgām pieder 25%, bet IIHF - 12%.

Čempionu līgas pirmajā sezonā nepiedalās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas, bet sarunas par šo vienību iesaistīšanos otrajā sezonā turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!