Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Maskavā tomēr nevarēs palīdzēt pieredzējušais aizsargs Viktors Ignatjevs, kuram ir pleca trauma.
Ignatjevam šis ir jau otrais pasaules čempionāts pēc kārtas, kuru viņš izlaidīs traumas dēļ. Pagājušajā gadā neilgi pirms pasaules čempionātā Ignatjevs vienā no treniņiem guva ceļgala savainojumu, kas viņam liedza iziet uz ledus Rīgā.

"Ignatjevam ir nopietna pleca locītavas trauma. To apliecināja arī veiktās rentgena pārbaudes," pavēstīja valstsvienības ārsts Jānis Kvēps.

Pats hokejists atklāja, ka trauma tika gūta jau sezonas laikā Austrijas klubā "Liwest". "Trauma tika pastiprināta izlases sagatavošanās posma sākumā, bet pēc dažām dienām sāpes pārgāja. Otrdien spēlē ar Dāniju vienā no epizodēm neveiksmīgi nokritu, un spēle man bija beigusies."

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks atklāja, ka Ignatjeva vietā komandas sastāvā netiks iekļauts kāds cits hokejists. Latvijas valstsvienība uz čempionātu ceturtdien no Rīgas dosies 23 spēlētāju sastāvā - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji. Vēl viens uzbrucējs, Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Providensas "Bruins" spēlējošais Mārtiņš Karsums, izlasei piebiedrosies jau Maskavā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases pēdējā pārbaudes spēlē otrdien ar Dāniju savainojumus guva Ignatjevs un uzbrucējs Herberts Vasiļjevs. Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks trešdien paziņoja, ka Vasiļjevs varēs spēlēt Maskavā, taču Ignatjeva liktenis nebija zināms līdz trešdienas vakaram.

Pirms tam jau no valstsvienības kandidātu saraksta savainojumu dēļ tika svītroti Krišjānis Rēdlihs, Viktors Bļinovs un Ģirts Ankipāns.

Kā zināms, Latvijas hokejisti pasaules čempionātā Maskavā spēlēs A grupā kopā ar Zviedrijas, Šveices un Itālijas izlasēm. Trīs pirmo vietu ieguvēji pēc apļa turnīra rezultātiem turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Pirmo spēli pasaules čempionātā Latvijas izlase aizvadīs šo sestdien, 28.aprīlī, kad tiksies ar Šveici. 30.aprīlī Latvijas pretiniece būs Zviedrija, bet A grupas pēdējā spēlē 2.maijā Latvija tiksies ar Itāliju.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā: vārtsargi - Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums; aizsargi - Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs, Mārtiņs Karsums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!