Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas U-18 hokeja izlase ceturtdien Sočos piedzīvoja zaudējumu cīņā par palikšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, ar 2:5 piekāpjoties Slovākijas vienaudžiem.

Pēc pirmā perioda Slovākijas komanda bija vadībā ar 2:0 - rezultātu spēles ceturtajā minūtē atklāja Dominiks Rehaks, bet otros vārtus guva Martins Bobošs.

Latvijas izlase šajā periodā izdarīja piecus metienus pa pretinieku vārtiem un nopelnīja sešas soda minūtes - uz sodīto soliņa devās Ģirts Zemītis, Ralfs Grīnbergs un Olafs Aploks, taču skaitlisko vairāku slovāki ne reizi neizmantoja.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas izlasei izdevās pārspēt pretinieku vārtsargu - Haralds Ege atklāja rezultātu mūsu valstvienības labā - 2:1.

Tomēr jau nākamajā minūtē slovāki atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kad Roberts Varga panāca 3:1 Slovākijas izlases labā.

Perioda beigās Latvijas izlase vēlreiz samazināja slovāku pārsvaru līdz vieniem vārtiem, kad pretinieku vārtsargu Dāvidu Okoličanu pārspēja Edgars Homjakovs.

Otrajā trešdaļā Latvijas izase izlīdzināja spēles gaitu - ja pirmajā periodā mūsu hokejisti izdarīja tikai piecus metienus pa pretinieku vārtiem, otrajā Okoličans tika "traucēts" jau 16 reizes. Arī disciplīnas ziņā Latvijas izlase uzlaboja sniegumu - otrajā periodā netika nopelnīts neviens noraidījums, kamēr slovākiem pirmās divas soda minūtes nopelnīja pirmo vārtu guvējs Bobošs.

Trešās trešdaļas vidū Georgs Golovkovs nopelnīja divas soda minūtes, un slovāki šoreiz skaitlisko vairākumu izmantoja, Peteram Cehlarikam gūstot ceturtos vārtus - 4:2, bet mača nogalē Roberts Lantosi vēlreiz pārspēja Kristapu Nazarovu - 5:2.

Slovāki šai mačā izdarīja 38 metienus pa mūsu izlases vārtiem, kamēr Latvijas hokejisti pretinieku vārtus apdraudēja 34 reizes. Nopelnītās soda minūtes - četras slovākiem, 10 - Latvijas komandai.

Latvijas un Slovākijas jauniešu duelis ritēs līdz kādas komandas divām uzvarām, un pāra uzvarētājs zaudēs vietu augstākajā divīzijā. Sērijas otrā spēle paredzēta piektdien, bet nepieciešamības gadījumā trešā spēle tiks aizvadīta svētdien.

Latvijas izlase apakšgrupas spēlēs piedzīvoja četras sagrāves un ierindojās A apakšgrupas pēdējā, piektajā, vietā. Pirmajos divos mačos Latvija ar identiskiem rezultātiem 0:7 piekāpās Somijai un Čehijai, trešajā cīņā ar 1:7 zaudēja ASV, bet ceturtajā spēlē ar 2:10 piekāpās mājiniekiem krieviem.

Kamēr Latvijas izlase piedzīvoja četrus zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību - 28, slovāki cieta četras neveiksmes ar vārtu attiecību -12 un bija pēdējie B grupā. Slovākija sākotnēji ar vienādiem rezultātiem 1:4 piekāpās Kanādai un Šveicei, turpinājumā ar 2:5 zaudēja Zviedrijai, bet izšķirošajā mačā par iespēju izvairīties no pēdējās vietas ar 3:6 piekāpās arī Vācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!