Foto: F64
Latvijas U-18 hokeja izlase pirmdien pasaules hokeja čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra pirmajā spēlē Rīgā ar rezultātu 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) pārspēja vienaudžus no Slovēnijas, veiksmīgi uzsākot cīņu par atgriešanos elites divīzijā.

Latvijas izlases labā vārtus guva Gustavs Bergs un Ričards Grīnbergs, bet vārtsargs Artūrs Šilovs atvairīja 17 no 18 slovēņu metieniem. Slovēnijas izlases labā vārtus guva Majs Tavčars.

"Uzvarējām ar viena "gola" pārsvaru, bet galvenais, ka uzvarējām. Zinājām, ka nebūs viegli, jo visi pretinieki ir līdzīgi. Ļoti patīkami bija dzirdēt Latvijas izlases himnu," pēcspēles intervijā Latvijas Televīzijai teica Latvijas U-18 izlases kapteinis Deniss Fjodorovs.

Pirms tam Vācijas hokejisti ar rezultātu 7:2 (2:0, 4:2, 1:0) sagrāva Dāniju, bet Kazahstāna ar rezultātu 5:2 (3:1, 2:1, 0:0) uzvarēja Norvēģiju.

Nākamā spēle Latvijas izlasei būs otrdien, kad būs jātiekas ar Norvēģiju. Savukārt ceturtdien latviešus sagaida mačs ar Vāciju, piektdien paredzēta cīņa ar Dāniju, bet svētdien noslēgumā - ar Kazahstānu.

Ceļazīmi uz pasaules čempionāta eliti izcīnīs tikai šī turnīra uzvarētāji, bet vājākā izlase pametīs A grupu un nākamgad spēlēs B divīzijā.

Iepriekšējo reizi "Arēna Rīga" pirmās divīzijas pasaules čempionāts U-18 izlasēm notika 2011.gadā, bet vēl pirms tam - 2008. un 2006.gadā. Mūsu U-18 jauniešu izlase elites divīzijā spēlējusi septiņas reizes. Latvija augstākajā līgā visilgāk noturējusies no 2015. līdz 2017.gadam.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!