Foto: LETA

Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns nav pārlieku izbrīnīts par Bufalo "Sabres" un Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Zemgus Girgensona pārliecinošo līderpozīciju Nacionālās Hokeja līgas (NHL) "All Stars" spēles balsojumā, jo "latvieši mīl hokeju", raksta "National Post".

"Izskatās, ka Latvijā hokejs ir populārāks nekā jebkur citur pasaulē," intervijā izdevumam smejoties izteicies Razāns. "Tas ir vienīgais izskaidrojums. Es priecājos, ka latvietis ir pašā balsojuma galvgalī."

Latvijas vēstnieks noliedz, ka zinātu par kādu latviešu izveidotu organizētu kustību Girgensona iebalsošanai Zvaigžņu spēles izlasē. Vienīgais ierobežojums ir 10 balsojumu limits no vienas ierīces dienā. Līdz otrdienai par latviešu hokejisti bija atdotas 803 805 balsis, un 82% no tām nākušas no Latvijas.

"Gandrīz katrs Latvijas iedzīvotājs ir hokeja cienītājs, jo šis ir populārs sporta veids, un mums arī agrāk ir bijuši izcili spēlētāji," norāda vēstnieks.

"National Post" piemin vārtsargu Artūru Irbi, kurš Ziemeļamerikā varētu būt "vislabāk zināmais latviešu hokejists", aizsargus Sandi Ozoliņu, kurš NHL aizvadījis 875 spēles un "dzelzs vīru" Kārli Skrastiņu.

Izdevums uzsver, ka Latvijā ir 17 hokeja halles, par 2614 mazāk nekā Kanādā, un tikai 3965 reģistrēti hokejisti (Kanādā - vairāk kā 116 tūkstoši), taču kanādieši knapi pārspēja Latvijas izlasi 2014.gada Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā.

"Padomju laikos mums bija tikai divi ledus laukumi," stāsta Latvijas vēstnieks. "Taču mums ir daudz aizsalušu upju un ezeru,kur bērniem spēlēt hokeju. Līdz ar to 17 halles valstī, kurā ir tikai divi miljoni iedzīvotāju, nav nemaz tik slikts skaitlis."

Uz jautājumu, vai viņš dosies uz NHL šīs sezonas "All Stars" spēli, Andris Razāns ar smaidu atbild: "Labprāt. Protams, ja man būs iespēja un laiks. Un iemesls."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!