Foto: Publicitātes foto
Latvijas hokeja čempionāta spēlē trešdien "Liepāja" izbraukumā ar 6:4 (0:0, 2:3, 4:1) uzvarēja "Kurbads" komandu, mača gaitā atspēlējot trīs vārtu deficītu.

Pirmajā trešdaļā vārti netika gūti, bet līdz otrās trešdaļas 14.minūtei 3:0 "Kurbads" labā panāca Aleksandrs Macijevskis, Toms Zeltiņš un Edgars Brancis. Līdz trešdaļas beigām divus vārtus viesiem atguva Mārtiņš Gipters un Bruno Zabis, bet trešajā trešdaļā liepājnieki guva vēl četrus vārtus pēc kārtas un panāca 6:3 sev par labu, kad precīzi bija Dmitrijs Korņilovs, Sergejs Daņilovs, Gipters un Māris Diļevka. Gala rezultātu cīņas pēdējā minūtē panāca Mārcis Zembergs.

Gipters šajā mačā diviem gūtajiem vārtiem pievienoja arī trīs rezultatīvas piespēles.

Citviet trešdien turnīra pastarīšu duelī Jūrmalas HASC ar 5:1 (1:0, 0:0, 4:1) savā laukumā uzvarēja "Ogre"/"Sāga 97" komandu.

Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Edgars Lipsbergs, bet pa reizei izcēlās Lenards Roze un Jānis Golubovičs. Vienīgos vārtus viesu labā guva Vladimirs Siņegubovs.

HASC komanda līdz ar to pārtraukusi deviņu zaudējumu sēriju.

Kopvērtējuma "Mogo" rēķinā ir 54 punkti 23 mačos, bet par trim punktiem atpaliek "Kurbads". Savukārt trešo vietu ar 46 punktiem ieņem "Liepājas" vienība.

Tikmēr 40 punktus ieguvusi "Zemgale"/LLU, no kuras par četriem punktiem atpaliek čempione "Rīga"/"Prizma". Turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Sāga 97", kam deviņi punkti, un septiņus punktus guvusī Jūrmalas HASC komanda.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!