Jaunizveidotā "Liepājas" komanda sestdien Latvijas virslīgas hokeja čempionāta spēlē pieveica "Kurbads" vienību, kam tā bija jau otrā neveiksme šajā sezonā.

"Liepāja" savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 4:3 (1:1, 0:2, 3:0).

Pirmajā periodā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, kad "Kurbads" labā vispirms izcēlās Jānis Straupe, bet pēc tam Klāvs Plānics panāca izlīdzinājumu.

Otrajā trešdaļā pēc Renāra Undeļa un Renāra Valtera precīzajiem trāpījumiem "Kurbads" jau panāca 3:1, taču galavārds piederēja mājiniekiem, kuri noslēdzošajā periodā, izceļoties Mārtiņam Gipteram, Artim Aniņam un vēlreiz Plānicam, guva trīs bezatbildes vārtus un izcīnīja panākumu ar 4:3.

Jau vēstīts, ka pirms tam Latvijas čempionāta spēlē sestdien pie pirmā panākuma sezonā tika Latvijas hokeja virslīgas debitante "Ogre"/"Sāga 97".

Ogres vienība savu skatītāju priekšā rezultatīvā cīņā ar 11:6 (3:3, 7:2, 1:1) pieveica Jūrmalas HASC klubu, tādējādi izcīnot pirmo panākumu jaunajā sezonā.

Uzvarētāju rindās teicamu spēli aizvadīja krievs Dmitrijs Seļutins, kurš guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles arī ogrēnieša Mārtiņa Dzierkala kontā.

Jūrmalas kluba sastāvā ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Edgars Lipsbergs.

HASC komanda šobrīd ir vienīgā, kas jaunajā virslīgas sezonā vēl nav spējusi tikt pie punktiem.

Tikmēr Latvijas čempioni "Rīga"/"Prizma" izbraukumā ar 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) pārspēja "Zemgale"/LLU komandu.

Jau cīņas piektajā minūtē abas vienības bija apmainījušās ar vārtu guvumiem (1:1), kad viesu rindās rezultātu atklāja Mihails Kokļins, bet izlīdzinājumu panāca rīdzinieku spēlētājs Olafs Aploks.

Otrās trešdaļas ievadā Vitālijs Hvorostiņins un Andris Siksnis ļāva "Rīga"/"Prizma" vienībai panākt divu vārtu pārsvaru (3:1), bet pamatlaika noslēdzošajā daļā klubi apmainījās ar vārtu guvumiem, uzvaru izcīnot Rīgas komandai.

Hvorostiņins "Rīga"/"Prizma" labā guva divus vārtus, bet Viktors Lobačevs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Čempionāta kopvērtējumā pirmajā vietā ar trīs spēlēs maksimāli izcīnītiem deviņiem punktiem ir "Liepāja", bet par punktu mazāk iekrājusi "Rīga"/"Prizma". Tikmēr septiņi punkti ir "Kurbads" rēķinā, bet punkts mazāk - "Zemgalei"/LLU. Pie trīs punktiem trijās spēlēs tikušas "Mogo" un "Ogre"/"Sāga 97" komandas. Savukārt septīto, pēdējo, vietu ieņem Jūrmalas HASC, kas cietusi neveiksmes visās četrās aizvadītajās cīņās.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepājas pilsēta.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!