Foto: LETA

Otro graujošo uzvaru divu dienu laikā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien izcīnīja Latvijas komanda "Liepājas metalurgs".

Čempionāta līdervienība ar rezultātu 11:1 (2:1, 4:0, 5:0) savā laukumā sagrāva turnīra pastarīšus Kišiņevas "Platina" no Moldovas.

Pa diviem vārtiem guva Olafs Aploks un Pauls Hodzko, kura kontā bija arī trīs rezultatīvas piespēles. Tāpat ievērības vērts ir Riharda Remiņa sniegums, kurš izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

Kaut vienu rezultativitātes punktu šajā mačā guva 17 "Liepājas metalurgs" komandas spēlētāji.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā dienu iepriekš "Liepājas metalurgs" svinēja uzvaru ar 10:1.

Zaudējumu ceturtdien cieta cita Latvijas komanda "Juniors", kas ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) izbraukumā atkārtoti piekāpās Krievijas klubam "Zeļenograd".

"Juniors" hokejistu vienībā precīzi meta Mikus Ābelītis un Maksims Osipovs.

Kā ziņots, trešdien, kad abas komandas tikās pirmoreiz, "Juniors" piekāpās ar rezultātu 1:4.

Tāpat ceturtdien kārtējo MHL B divīzijas maču aizvada arī trešā Latvijas komanda "Prizma"/"Rīga", kas pretinieku laukumā sacenšas ar Krievijas vienību "Dmitrov", ko pirms dienas pārspēja ar 6:4.

Pēc šiem mačiem līdz gadu mijai trīs Latvijas klubus vēlāk gaida vēl pa četrām spēlēm.

MHL B divīzijas Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar 59 punktiem 24 mačos atrodas stabilā līderpozīcijā, "Prizma"/"Rīga" ar 36 punktiem 25 spēlēs ieņem septīto vietu, bet "Juniors" ar 27 punktiem 22 cīņās atrodas pozīciju zemāk.

MHL B divīzijā šosezon 31 komanda sadalīta trīs divīzijās. Visas trīs Latvijas vienības iekļautas Ziemeļrietumu divīzijas dalībnieku vidū, kurā kopā ir 11 vienības no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Moldovas. Šīs 11 komandas regulārajā čempionātā aizvadīs pa četrām spēlēm ar citām savas divīzijas vienībām.

Jau vēstīts, ka MHL A divīzijā jau trešo sezonu pēc kārtas startē "Rīgas" komanda.

Paredzams, ka pēc sezonas divas vājākās A divīzijas komandas izkritīs uz B divīziju, bet uz augšu pakāpsies tikai viena komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!