Lietuvas hokeja izlasē pēc dalības pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā izcēlies pamatīgs skandāls, kas saistīts ar hokejistu sportiskā režīma neievērošanu, vēsta Lietuvas mediji.

Aizvadītajā turnīrā Lietuvas izlase ar lielām mokām saglabāja vietu pirmās divīzijas B grupā, sešu komandu konkurencē ieņemot piekto vietu un apsteidzot tikai Austrāliju, kura nākamajā sezonā spēlēs pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā.

Kā Lietuvas medijiem atklājis izlases galvenais treneris Sergejs Borisovs, vairāki izlases spēlētāji naktīs ilgstoši izklaidējušies Polijas pilsētas Kriņicas, kur notika čempionāts, ielās.

Tiek apgalvots, ka izklaidēs piedalījies arī Lietuvas Hokeja federācijas prezidents Petrs Nausēda, kurš vienlaicīgi ir arī izlases aizsargs.

"Striptīza bāri, diskotēkas. Tas bija pilnīgs haoss," izteicies Borisovs. "Spēlētāji naktī izklaidējās, bet pa dienu gulēja. Viņi Polijā ieradās tikai tāpēc, lai atpūstos un izpriecātos. Nezinu, cik daudz viņi dzēra, taču viesnīcā viņi pārradās trijos vai pat piecos naktī. Spēlētājiem vajadzētu būt lepniem par iespēju pārstāvēt savu valsti."

"Galvenais organizators bija Nausēda. Viņa prātā bija tikai diskotēkas, bāri, striptīzs un alus. Viņam kā federācijas prezidentam vajadzētu būt piemēram visiem pārējiem," piebilda krievu hokeja speciālists.

Vienā no naktīm uz viesnīcu lielā trokšņa un jandāliņa dēļ tika izsaukta policija un Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pārstāvji.

Borisovs atklāja, ka pēc ierašanās Polijā komanda burtiski sadalījusies divās daļās - trenerim lojālajos hokejistos un izklaides meklētājos. Divi no spēlētājiem tika izslēgti no sastāva, taču vairāk Borisovs nevarēja atļauties, jo pretējā gadījumā par nepietiekama hokejistu skaita pieteikšanu spēlei Lietuva no turnīra tiktu diskvalificēta.

Trenera teiktais Lietuvā izraisījis plašu rezonansi, taču krievu speciālista teiktajam kategoriski nepiekrīt izlases kapteinis Artūrs Katulis.

"Mani trenera teiktais ļoti pārsteidz un apbēdina. Jā, komandā bija zināmas attieksmes problēmas, taču tie bija individuāli gadījumi. Personīgi es neesmu redzējis Nausēdu un citus spēlētājus nakts laikā skraidām pa bāriem," izteicies Katulis. "Borisovs saka, ka mums vajadzēja čempionātā izcīnīt pirmo vietu, taču kā to izdarīt, ja turp devāmies ar 15 spēlētājiem? Es Borisovu neuzskatu par treneri, ja komandas neveiksmes viņš noveļ tikai uz spēlētāju pleciem."

Arī citi izlases spēlētāji izteikušies, ka Borisovs pats sadalījis komandu sev vēlamajos spēlētājos un sev netīkamajos. Treneris vairākas reizes ticies ar izlases pieredzējušākajiem hokejistiem, aicinot viņus mācīt gados jaunākos un sodīt viņus par katru nepaklausību.

Pats Nausēda nav komentējis Borisova teikto, vien atzīstot, ka viņa dzimšanas dienā tika noorganizētas nelielas svinības, taču sportiskais režīms nav ticis pārkāpts.

Notikušā rezultātā no darba federācijā izstājušies trīs tās biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!