Foto: Reuters/Scanpix
Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas sestajā spēlē trešdien savā laukumā izcīnīja Tampabejas "Lightning" vienība, kas ar 5:4 (1:2, 2:0, 2:2) uzvarēja Bostonas "Bruins".

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tādējādi kļuva neizšķirts 3-3.

Mājinieki vadībā izvirzījās jau pēc nospēlētām 36 sekundēm, kad vārtus guva Tedijs Pursels, bet līdz trešdaļas beigām Milans Lučičs un Davids Krejči vadībā izvirzīja jau "Bruins". Otrajā trešdaļā ar diviem bezatbildes vārtiem atbildēja "Lightning", kad Martēns Senluī un Pursels (abas reizes vairākumā) panāca 3:2.

Noslēdzošajā trešdaļā "Lightning" divreiz prata palielināt savu pārsvaru līdz diviem vārtiem, taču "Bruins" abas reizes pietuvojās līdz vienu vārtu deficītam, taču rezultātu izlīdzināt tā arī nespēja. Mājiniekiem vārtus guva Stīvens Stemkoss un Senluī, bet "Bruins" rindās divreiz izcēlās Krejči, tādējādi tiekot pie "hat-trick".

Uzvarētājs tiks noskaidros septītajā spēlē, kas piektdien notiks Bostonā.

"Bruins" komanda Stenlija kausu nav ieguvusi kopš 1972.gada, bet finālu nav spējusi sasniegt kopš 1990.gada, kad ar 1-4 piekāpās Edmontonas "Oilers" komandai.

Kā ziņots, Austrumu konferences pusfinālsērijās "Lightning" ar 4-0 uzvarēja Vašingtonas "Capitals" vienību, bet "Bruins" arī ar 4-0 apspēlēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto pagājušās sezonas sacensību finālisti Filadelfijas "Flyers" komandu.

Jau vēstīts, ka Rietumu konferences finālsērijā triumfēja regulārajā čempionātā uzvarējusī Vankūveras "Canucks" komanda, kas ar 4-1 uzvarēja Sanhosē "Sharks" hokejistus.

Stenlija kausa izcīņas finālā "Canucks" komanda iekļuvusi pirmo reizi 17 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!