Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" treneriem nedēļu pirms sezonas sākuma grūti izlemt, vai tās vārtus sargās latvietis Kristers Gudļevskis vai kanādietis Kevins Pulēns, turklāt pastāv iespēja, ka komanda izvēlēsies vēl kādu šīs pozīcijas spēlētāju no neaizsargāto spēlētāju saraksta.

Tampabejas komandu pārstāvošajam krievu vārtsargam Andrejam Vasiļevskim septembra sākumā tika veikta operācija, lai likvidētu asins sarecējumu. Viņš būs spējīgs atgriezties uz ledus vien pēc 1-2 mēnešiem.

Sākotnēji tika minēts, ka Gudļevskis ieņems Vasiļevska vietu aiz komandas pirmā vārtsarga Bena Bišopa, tomēr pagājušās nedēļas beigās "Lightning" no neaizsargāto spēlētāju saraksta piesaistīja kanādieti Kevinu Pulēnu. Turklāt pastāv arī iespēja, ka uzradīsies vēl kāds konkurents, jo "Lightning" līdz otrdienai ir iespēja piesaistīt vēl kādu vārtsargu no neaizsargāto spēlētāju saraksta.

"Ir tik daudz dažādu scenāriju. Nedomāju, ka varam konkrēti pateikt, ka vārtsargs, kurš paliks, tiks arī pie spēlēšanas. Var būt arī situācija, ka kāds tiek nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgu (AHL), nospēlē dažas spēlēs un tiek izsaukts atpakaļ uz NHL," sarunā ar "Tampabay.com" teica "Lightning" treneris Džons Kūpers.

Tikmēr komandas skauti ir apmierināti ar Pulēnu, kuru, ja viņš netiks sastāvā, Tampabejas vienībai būtu jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā ar risku zaudēt šo hokejistu. Paturot kanādieti, Gudļevskis tiktu nosūtīts uz AHL ar iespēju latvietim tikt izsauktam atpakaļ uz NHL. Kūpers uzsvēra, ka patlaban Tampabejas komanda plāno tās sastāvā paturēt septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, līdz ar to tajā būtu vēl viena spēlētāja papildu vieta vārtsargam.

"Varu kontrolēt tikai to, kas notiek uz ledus, un to arī cenšos darīt. Redzēsim, kā tas beigsies. Abas iespējas nav sliktas. Varu doties uz AHL un tur daudz spēlēt vai arī palikt NHL," savu situāciju komentēja Gudļevskis.

Pastāv arī iespēja, ka nākamajā nedēļā "Lightning" izvēlēsies kādu vārtsargu no neaizsargāto spēlētāju saraksta, piemēram, zviedru Jūnasu Gustafsonu, kurš labi sevi parāda Bostonas "Bruins" nometnē, bet, ja netiks izvēlēts kā komandas otrais vārtsargs, viņš nonāks neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Ja Bišopu nepiemeklēs kāds savainojums, komandai nebūs nepieciešamības pēc otrā vārtsarga līdz oktobra vidum, kad mači būs divas dienas pēc kārtas.

"Zinām tos talantus, kas ir gan Pulēnam, gan Gudļevskim. Abi ir vārtsargi, kuri var spēlēt NHL. Neesam pārāk noraizējušies par vārtsargu jautājumu. Jebkurā gadījumā - kāds jau tiks komandā. Kurš tas būs, redzēsim tuvāko nedēļu laikā," atzīmēja Kūpers.

Jaunā NHL sezona sāksies 7.oktobrī.

Kā zināms, pagājušajā sezonā "Lightning" aizkļuva līdz Stenlija kausa finālsērijai, kurā ar 2-4 piekāpās Čikāgas "Blackhawks" komandai. Izšķirošajos mačos Bišops spēlēja ar ieplīsušu labā cirkšņa muskuli, kas vienam mačam lika pieteikt arī Gudļevski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!