Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans mēģinās panākt vienošanos ar Artūru Irbi par speciālista palikšanu Latvijas hokeja valstsvienības vārtsargu trenera amatā, taču saņemto atlūgumu uzskata par nepamatotu.

Irbem nav attiecīgas izglītības un licences, lai viņš saņemtu algu kā treneris, bet piedāvājumam rast situācijas risinājumu vārtsargu treneris neatsaucās, aģentūrai BNS pastāstīja Lipmans. Viņš uzsvēra, ka LHF ir jārespektē Latvijas nacionālās sporta padomes aizrādījums, ka federācija nedrīkst algot Irbi kā treneri, ja viņam nav attiecības kvalifikācijas.

"Negribu, lai pie manis nāk KNAB. Man nav tiesību maksāt viņam [Irbem] algu kā trenerim," paskaidroja Lipmans. "Teicu, ka viņam palīdzēšu, lai mācās, saņem trenera licenci. Mēģināšu ar viņu vēl parunāt, lai nedara muļķības," pastāstīja LHF prezidents.

Lipmans apstiprināja, ka saņēma Irbes atlūgumu, kurā treneris informēja par nevēlēšanos turpināt sadarbību. Taču LHF prezidents uzskata, ka Irbe ir pārsteidzies un nostājies pozā, apliecinot savu smago raksturu un nevēloties rast problemātiskas situācijas risinājumu. Lipmans piedāvājis Irbem palīdzību apmācības procesa organizēšanā, lai vēlāk nokārtotu visas nepieciešamās formalitātes, taču atsaucību nav guvis. Arī piedāvājums pārkvalificēt izlasē ieņemamo amatu par konsultantu Irbi nav apmierinājis.

Ar Irbes darbību neapmierināts bija arī Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans, teica Lipmans. Irbe pārāk aktīvi iesaistījies spēlētāju konsultēšanā uz rezervistu soliņa, lai gan Nolans vēlējies vārtsargu trenera atrašanos tribīnēs un spēles vērošanu no malas. Lipmans uzsvēra, ka cilvēciski augstu vērtē Irbi kā profesionāli ar lielu pieredzi, taču uzsvēra, ka komanda jebkurā gadījumā bez trenera nepaliks. Ja neizdosies panākt vienošanos ar Irbi, LHF plāno piesaistīt citu vārtsargu treneri. Lipmans uzsvēra, ka LHF izpildīja visas finansiālās saistības pret Irbi, tādēļ vārtsargu trenera sūdzības federācijas prezidents uzskata par nepamatotām.

Gatavojoties startam Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, Latvijas valstsvienība 8. un 9.novembrī "Arēnā Rīga" divas reizes tiksies ar Krievijas izlasi. Savukārt decembrī klubu kalendārā nacionālo izlašu interesēs ieviestajā pārtraukumā Latvijas hokejisti izbraukumā divreiz spēkiem mērosies ar Vācijas izlasi. Nolans  iepriekš nosauca 53 kandidātus, kas pretendē uz vietu valstsvienībā dalībai olimpiskajā turnīrā. Līdz 31.decembrim LHF jānosauc 25 hokejistus, tajā skaitā trīs vārtsargus, kuri dosies uz Sočiem.

Olimpisko turnīru Latvijas izlase sāks 12. februārī ar spēli pret pēdējā pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvējiem šveiciešiem. Otrā spēle grupu kārtā būs 14.februārī pret Čehiju, savukārt dienu vēlāk būs jāspēlē pret pasaules čempioniem zviedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!