Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) veikusi izmaiņas pasaules U-18 un U-20 hokeja čempionātu izspēles kārtībā.

Jauno izspēles kārtību ieteica čempionāta dalībvalstis, bet lēmums par vecās sistēmas, kas pastāv kopš 2003.gada, maiņu ticis pieņemts IIHF šīgada kongresā Helsinkos.

Arī jaunajā izspēles kārtībā čempionāti tiks aizvadīti divās grupās, pa piecām komandām katrā. Ja iepriekš pēc viena apļa turnīra katras grupas uzvarētāji automātiski sev nodrošināja vietu pusfinālā, bet otrajā un trešajā vietā palikušās vienības sacentās ceturtdaļfinālā, tad turpmāk katras grupas četras labākās komandas visas spēlēs ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālu pāri tiks noteikti pēc ierastās sistēmas, kad vienas grupas spēcīgākā komanda tiksies ar otras grupas ceturto vienību, bet otrā spēkosies ar konkurentu kvarteta trešo vienību.

Ceturtdaļfinālu zaudētājiem čempionāts būs beidzies, bet viņu ieņemtā vieta tiks aprēķināta pēc apakšgrupu turnīra rezultātiem.

Savukārt katras grupas vājākā, piektā, komanda sacentīsies sērijā līdz divām uzvarām, noskaidrojot vienību, kas tiks nosūtīta divīziju zemāk.

Jaunā sistēma stāsies spēkā nākamā gada pasaules U-18 čempionātā, kas notiks Krievijas kūrortā Sočos, savukārt U-20 konkurencē jaunā sistēma pirmo reizi tiks izspēlēta 2014.gada čempionātā Zviedrijas pilsētā Malmē.

Tikmēr 2013.gada pasaules U-20 čempionātā Krievijas pilsētā Ufā komandas sacentīsies pēc līdzšinējās sistēmas.

Kā ziņots, Latvijas U-18 hokeja izlase nākamā gada pasaules čempionātā augstākajā divīzijā spēlēs vienā apakšgrupā ar ASV, Somiju, Krieviju un Čehiju.

Šogad Latvijas U-18 izlase, rādot ļoti pārliecinošu sniegumu, pasaules čempionātā ierindojās devītajā pozīcijā, pirmo reizi vēsturē saglabājot vietu spēcīgāko komandu vidū.

Savukārt Latvijas U-20 izlase nākamā gada pasaules čempionātā augstākās divīzijas turnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar jaunieceltajiem pasaules čempioniem zviedriem, kā arī Somiju, Čehiju un Šveici.

Šīgada pasaules čempionātā janvārī Latvijas U-20 izlase ieņēma devīto vietu. Latvijas U-20 hokejisti iepriekš tikai reizi bija saglabājuši vietu augstākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!