Foto: F64

Ar uzvaru Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulāro turnīru noslēdzis pieredzējušais latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis, kaldinot "Ambri-Piotta" komandas uzvaru ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) izbraukumā pār "Lausanne" vienību.

Masaļskis šajā cīņā atvairīja 34 no 35 pretinieku metieniem, lielā mērā nodrošinot savai komandai uzvaru.

Kā zināms, decembra izskaņā Masaļskis tika atbrīvots no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo", bet pēc tam janvārī pievienojās "Ambri-Piotta" vienībai, parakstot līgumu uz vienu mēnesi, taču pēcāk izpelnījās kontrakta pagarinājumu līdz sezonas beigām.

Masaļskis septiņu aizvadīto maču laikā vidēji ielaidis 3,29 ripas un atvairījis 90,65% pretinieku metienu.

Citā mačā pie uzvaras tika Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", kas izbraukumā ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) pārspēja pašreizējos Šveices čempionus Cīrihes "ZSC Lions".

Vārtsargs šai cīņai nebija pieteikts, tāpat kā uzbrucējs Jānis Sprukts, kura pārstāvētā "Fribourg-Gotteron" komanda savā laukumā ar 0:3 (0:1, 0:0, 0:2) savā laukumā piekāpās Klotenes "Flyers" hokejistiem, un vārtsargs Ivars Punnenovs, nepalīdzot Rapersvīles "Jona Lakers" savā laukumā ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pārspēt Ženēvas "Servette".

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām izslēgšanas spēlēs iekļuva vien "Lugano", kas ar 50 spēlēs izcīnītiem 93 punktiem ieņēma trešo vietu regulārā turnīra kopvērtējumā. Tikmēr "Fribourg-Gotteron" ar 59 punktiem bija devītie, kamēr "Ambri-Piotta" un "Jona Lakers" ar attiecīgi 57 un 43 punktiem ieņēma pēdējās divas pozīcijas 12 komandu konkurencē.

Izslēgšanas spēlēs neiekļuvušās četras komandas izspēlēs turnīru par vietas saglabāšanu Šveices augstākajā līgā. No sākuma starp komandām tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, paturot regulārajā turnīrā izcīnītos punktus, bet pēc tam divi vājākie klubi aizvadīs sēriju līdz četrām uzvarām, lai noskaidrotu to, kam būs vēl vienā sērijā līdz četriem panākumiem jācīnās ar pēc spēka otrās līgas čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!