Foto: LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien iesāka Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkotās Čempionu līgas jauno sezonu, pirmajā mačā atvairot 27 metienus, bet viņa pārstāvētā Šveices komanda "Lugano" ar rezultātu 2:3 izbraukumā piekāpās Čehijas komandai Plzeņas "Pilsen".

Merzļikins šajā mačā savas komandas vārtos stājās jau no pirmās minūtes, un viņš tika galā ar 27 no 30 pretinieku metieniem. Ar viņa pūlēm šoreiz nepietika, lai komanda izcīnītu uzvaru.

"Pilsen" komandas labā divus vārtus guva Vojtehs Ņemecs, bet reizi precīzi meta Vāclavs Ņedorosts. "Lugano" labā precīzi meta Sebastjens Reils un Linuss Klāsens.

H grupā bez "Lugan" un "Pilsen" spēlē arī aizvadītās sezonas uzvarētāji JYP no Somijas, kā arī Slovākijas čempione "Banska Bystrica".

No Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem Čempionu līgā spēlēs arī Roberta Bukarta Tršinecas "Ocelari", kā arī Hradeckrāloves "Mountfield", ko pārstāv Oskars Cibuļskis un Māris Bičevskis. Šīs abas Čehijas komandas turnīru uzsāks piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!