Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien palīdzēja Šveices vicečempionei "Lugano" ar uzvaru sākt IIHF Čempionu līgas sezonu, kamēr cita vārtu vīra Ervīna Muštukova Lielbritānijas komanda Šefīldas "Steelers" un uzbrucēja Herberta Vasiļjeva Vācijas klubs Krēfeldes "Pinguine" piedzīvoja zaudējumus.

"Lugano" viesos ar 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) pārspēja Vācijas komandu Manheimas "Adler".

Merzļikins šajā mačā atvairīja 32 no 34 pretinieku mestajām ripām un nopelnīja četras soda minūtes.

Tiesa, maču Latvijas izlases vārtsargs iesāka nesekmīgi, jo pirmajās piecās minūtēs ielaida divus vārtus. Tomēr atlikušo spēles daļu Merzļikins vārtos darbojās pārliecinoši, palīdzot "Lugano" svinēt uzvaru.

Tāpat C apakšgrupā spēlē Somijas komanda Tamperes "Tappara".

Tikmēr "Steelers" pretinieku laukumā ar 3:5 (0:1, 2:2, 1:2) zaudēja Jenšēpingas HV-71 no Zviedrijas.

Muštukovs šajā spēlē tvēra 36 no 41 pretinieku mestās ripas, kā arī izpelnījās divas soda minūtes.

Vēl P apakšgrupā spēlē Austrijas klubs Zalcburgas "Red Bull".

Savukārt "Pinguine" ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) savu skatītāju priekšā zaudēja Somijas klubam Oulu "Karpat".

Vasiļjevs šajā spēlē izdarīja divus metienus pa pretinieku komandas vārtiem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

E apakšgrupā jau aizvadītas divas spēles. Līdere ar sešiem punktiem ir "Karpat", bet "Pinguine" un Ostravas "Vitkovice" no Čehijas pirmajās spēlēs piedzīvojušas zaudējumus.

Pirmajā jaunās sezonas spēlē otrdien uzvarēja arī Cīrihes "ZSC Lions", kurai trešdien oficiāli pievienojās Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. "ZSC Lions" savās mājās ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja "Ingolstadt" vienību no Vācijas. Tāpat D apakšgrupā spēlēs arī Somijas augstākās līgas klubs Raumas "Lukko".

Tikmēr H apakšgrupā Latvijas hokeja aizsarga Maksima Ponomarenko pārstāvētā Norvēģijas vicečempione "Lorenskog" tiksies ar Liberecas "Bili Tygri" no Čehijas un Turku TPS no Somijas.

Apakšgrupu turnīrā katra komanda aizvadīs četras spēles - divas savā laukumā un divas izbraukumā. Apakšgrupu pirmās un otrās vietas ieguvējas kvalificēsies turnīra 1/16 finālam.

Pirmajā izslēgšanas kārtā komandas aizvadīs spēli mājās un izbraukumā, bet uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā. Izslēgšanas spēļu kārtas sāksies 4.oktobrī un noslēgsies ar finālu nākamā gada 7.februārī.

Par iepriekšējās sezonas IIHF Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Zviedrijas vienība Gēteborgas "Frolunda", kas finālā ar 2:1 uzvarēja Oulu "Karpat" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!