Foto: Reuters/Scanpix
28 gadu vecumā miris Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņujorkas "Rangers" uzbrucējs Dereks Būgārds, kurš bija viens no līgas labākajiem "policistiem", piektdien paziņoja kluba pārstāvji.

Būgārdu miruši viņa dzīvoklī Minesotā atrada hokejista ģimenes locekļi, taču hokejista nāves cēlonis pagaidām nav zināms.

Tuvākajā laikā mediķi veiks izmeklēšanu, lai noskaidrotu viņa nāves iemeslus, ziņo laikraksts "The Star Tribune".

"Dereks bija ļoti pieklājīgs un gādīgs," teica "Rangers" ģenerālmenedžeris Glens Saters. "Viņš bija ļoti apdomīgs cilvēks, kurš pietrūks visiem, kas Dereku pazina."

"Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei, draugiem un komandas biedriem šajā grūtajā laikā," teikts "Rangers" paziņojumā.

Aizvadītā gada jūlijā Būgārds ar "Rangers" komandu noslēdza četru gadu līgumu, kura vērtība bija 6,5 miljoni dolāru (3.3 miljoni latu).

Sezonas laikā viņš piedalījās tikai 22 spēlēs, kurās izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī ar nopelnītām 45 soda minūtēm, iemantojot komandas "policista" lomu.

Sezonas pēdējās 52 spēles viņam nācās izlaist smadzeņu satricinājuma un traumēta pleca dēļ, kas liedza Būgārdam piedalīties arī Stenlija kausa izcīņas spēlēs.

Savu NHL karjeru Būgārds sāka Minesotas "Wild" komandā, kuras sastāvā spēlēja no 2005. līdz 2010.gadam.

"Minesotas "Wild" izsaka līdzjūtību Dereka Būgārds ģimenei," teikts "Wild" komanas paziņojumā. "Dereks piecas sezonas bija Minesotas komandas līdzjutēju favorīts. Minesotai un visam NHL viņš pietrūks ."

Kopā NHL uzbrucējs aizvadījis 277 spēles, kurās guva trīs vārtus, izdarīja 13 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja 589 soda minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!