Foto: HK Mogo
Panākumu Latvijas hokeja virslīgas mačā sestdien izcīnīja ambiciozā "Mogo" komanda, kas savā laukumā ar 9:5 (4:1, 4:3, 1:1) ļoti rezultatīvā mačā pieveica iepriekšējās sezonas valsts spēcīgāko vienību "Rīga"/"Prizma".

Jau spēles pirmajās astoņās minūtēs "Mogo" ieguva vadību ar 4:0, bet otrajā trešdaļā, kad guva trīs vārtus pusotras minūtes laikā, panāca arī 8:3, turpinājumā savu pārsvaru noturot.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Vladimirs Mamonovs, Valērijs Fiļimonovs un Aleksandrs Kerčs juniors, turklāt pirmie divi no viņiem arī izpildīja pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt pa reizei precīzi meta Jānis Zaka, Elviss Želubovskis un Aldis Āboliņš, kura kontā turklāt bija arī trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Rīga"/"Prizma" sastāvā ar "hat-trick" atzīmējās Andris Siksnis, kurš vēl tikai pagājušajā sezonā uzspēlēja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībā Rīgas "Dinamo", bet divreiz precīzs bija Mareks Ķepals.

Zīmīgi, ka "Mogo" šosezon sagādājusi "Rīga"/"Prizma" komandai vienīgos zaudējumus pamatlaikā, jo arī 7.oktobrī virslīgas debitante pieveica čempionus ar 3:1.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā "Rīga"/"Prizma" Rumānijā sacentās Kontinentālā kausa turnīrā, tomēr sīvā cīņā tai neizdevās pārvarēt sacensību otro posmu.

Pie pārliecinošas uzvaras tika kopvērtējuma līdere "Kurbads", kas divu Ogres komandu duelī ar 8:2 (1:1, 2:0, 5:1) pieveica "Ogre"/"Sāga 97", izšķirošo pārsvaru iegūstot vien noslēdzošajā trešdaļā.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem izcēlās Aleksandrs Macijevskis, bet pa reizei precīzi meta seši dažādi spēlētāji.

Tikmēr ļoti graujošu uzvaru izcīnīja "Liepājas" komanda, kas ar 21:5 (6:1, 9:3, 6:1) savā laukumā sagrāva Jūrmalas HASC. Spēles 15.minūtē "Liepāja" jau bija vadībā ar 6:0, turpinājumā pārsvaru tikai palielinot.

Uzvarētājiem ar trim vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Bruno Zabis, bet trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles Mārtiņam Oskaram Freimanim. Pa diviem vārtiem un četrām piespēlēm savāca Valters Freijs un Sergejs Daņilovs. Tāpat sešus rezultativitātes punktus nopelnīja aizsargs Mārtiņš Gipters, kura kontā bija vienu vārtu guvums.

Tikmēr viesiem divus vārtus guva Oļegs Šišļaņņikovs.

Čempionāta kopvērtējumā "Kurbads" kontā tagad ir 22 punkti deviņos mačos, bet uz otro pozīciju ar 19 punktiem astoņos mačos pakāpās "Liepāja". Pie 18 punktiem tikusi "Mogo", savukārt "Rīga"/"Prizma" ar 16 punktiem atkritusi uz ceturto pozīciju.

Pie 12 punktiem tikusi "Zemgale"/LLU vienība, trīs punkti ir "Ogre"/"Sāga 97" komandai, savukārt septīto, pēdējo, vietu ieņem Jūrmalas HASC, kas cietusi neveiksmes visās deviņās aizvadītajās cīņās.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!