Foto: AP/Scanpix

86 gadu vecumā aizsaulē devies Nacionālās Hokeja līgas (NHL) leģenda - bijušais ASV Hokeja federācijas prezidents un Minesotas "North Stars" kluba dibinātājs Volters Bušs, informē līga.

"Volters ir atstājis svarīgu un paliekošu ieguldījumu šajā sporta veidā," paziņojis NHL komisārs Gerijs Betmens. "Viņa ietekme bija jūtama gan starptautiskajā, gan nacionālajā līmenī, profesionālos un amatieru ledus laukumus, sieviešu un vīriešu hokejā. Ar viņa palīdzību tika izveidots Minesotas "North Stars" un Centrālā Hokeja līga. Bet pats galvenais - Volters bija lielisks cilvēks."

Būdams ASV Hokeja federācijas prezidents, Bušs devis lielu ieguldījumu sieviešu hokeja iekļaušanā ziemas olimpisko spēļu programmā.

1980. gadā viņš tika uzņemts ASV hokeja Slavas zālē, 2000. gadā - NHL Slavas zālē, bet 2009. gadā - IIHF Slavas zālē. 1973. gadā viņam par hokeja attīstību ASV tika piešķirta Lestera Patrika balva.

Minesotas "North Stars" NHL pievienojās 1967. gadā, bet 1993./1994. gada sezonā klubs pārcēlās uz Dalasu un kļuva par "Stars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!