Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Losandželosas "Kings" uzbrucēja Raita Ivanāna gatavību palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā īstas skaidrības nav, pirmdien raksta avīze "Diena".
Ar Ivanānu ir sazinājies izlases menedžeris Māris Baldonieks, taču par hokejista plāniem īstas skaidrības vēl nav. Pārrunās acīmredzot tiks iesaistīts Ivanāna ilggadējais partneris jauniešu komandās Arvīds Reķis, informēja avīze. Pirms gada pasaules čempionātā Maskavā Ivanāns izlasē nespēlēja, norādot, ka viņam ASV jārisina jautājumi par uzturēšanās atļaujas saņemšanu.

Savukārt Floridas "Panthers" aizsargs Kārlis Skrastiņš valstsvienības galvenajam trenerim Oļegam Znarokam solījis ierasties uz pasaules čempionātu, ja viss būs kārtībā ar veselību. Skrastiņam tāpat kā Ivanānam NHL sezona beigsies jau šonedēļ.

Znaroks nav zaudējis interesi arī par Sanhosē "Sharks" aizsargu Sandi Ozoliņu, kurš pēc 2006.gada Turīnas olimpisko spēļu turnīra paziņoja par aiziešanu no izlases. No februāra vidus Ozoliņš netiek "Sharks" sastāvā un Znaroks pieļauj, ka aizsargs varētu būt izsalcis pēc spēlēšanas un piekritīs uzaicinājumam spēlēt pasaules čempionātā.

Izlasei pasaules čempionātā visticamāk būs jāiztiek bez aizsarga Oļega Sorokina, kurš Frederikshavnas kluba sastāvā spēlē Dānijas līgas finālā. Sorokinu ģimenē ir gaidāms pieaugums, un hokejists ir izlēmis palikt Rīgā kopā ar sievu.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, starp izlasē aicinātajiem kandidātiem vairs nav četru pieredzējušu spēlētāju - Leonīda Tambijeva, kurš, iespējams, drīzumā uzsāks trenera karjeru Daugavpils "Latgales" klubā, Aleksandra Semjonova un Grigorija Panteļejeva, kā arī Viktora Ignatjeva. Paredzams, ka izlases treniņnometnē piedalīsies 31 kandidāts - četri vārtsargi, 10 aizsargi un 17 uzbrucēji. Latvijas izlasei pirmā spēle pasaules čempionātā būs 2. maijā Kanādas pilsētā Halifaksā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!