Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2012.gada jauno spēlētāju draftā Latvijas uzbrucējam Zemgum Girgensonam prognozē 20.vietu, liecina "International Scouting Services" (ISS) jaunākais pētījums.

ISS iepriekšējās prognozēs Girgensonam bija atvēlēta 19.vieta, bet citu Ziemeļamerikas speciālistu veidotajās prognozēs Girgensonam šosezon brīzīem pat bijusi vieta desmitniekā.

Girgensons šosezon spēlē ASV hokeja līgas (USHL) komandā "Dubuque Fighting Saints", kuras rindās 34 spēlēs guvis 15 vārtus un izdarījis 21 rezultatīvu piespēli.

Ja Girgensonu kāda komanda izvēlēsies pirmajā kārtā, tad viņš kļūs par pirmo Latvijas hokejistu, kurš NHL draftā izvēlēts pirmajā kārtā. Līdz šim augstāko vietu NHL draftā ieguvis Sandis Ozoliņš, kuru 1991.gadā ar 30.numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks".

Nākamajā gadā Girgensons plāno studēt Vermontas universitātē, kas spēlē NCAA pirmajā divīzijā, un mācības uzskata par galveno savu mērķi. Girgensons jau pirms kāda laika intervijā atzina, ka nepievērš uzmanību NHL drafta prognozēm.

"Svarīgākais nebūs, vai mani izvēlas pirmajā kārtā. Šobrīd man galvenais ir iegūt izglītību," uzsvēra Girgensons. "Hokejisti nezina, kā nākotnē iegrozīsies dzīve, un izglītība vienmēr ir nepieciešama. Nedomāju, ka maniem vecākiem ir ļoti svarīgi, vai kļūšu par megazvaigzni hokejā, viņi tikai grib, lai man būtu kvalitatīva dzīve."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!