Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) pirmdien paziņoja par līgas vēsturē lielākā soda piespriešanu. To saņēmis Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Rafi Toress par rupjību pret Anaheimas "Ducks" hokejistu Jakobu Silferbergu.

Toresam piespriesta 41 spēles diskvalifikācija, bet viņš lēmumu vēl var pārsūdzēt.

Toress ar rupjību izcēlās sestdien notikušajā spēlē pret "Ducks" pirmā perioda 13. minūtē. Silfverbergs tobrīd ar ripu iegāja pretinieku zonā un pietiekami tālu no apmales lūkojās, kam dot piespēli. Zviedru hokejists ripu pazaudēja, bet jau nākamajā mirklī viņā lielā ātrumā ietriecās Toress.
NHL Spēlētāju drošības komisija pirmdien notikušajā sēdē lēma, ka Toress tīšām spēlējis rupji, jo viņa sitiena mērķis bija pretinieka galva, nevis viņš centies pielietot spēka paņēmienu.

Tagad "Sharks" būs jāiztiek puse sezonas bez viena no saviem spēka uzbrucējiem, kurš pēdējās sezonas mocījies ar dažādiem savainojumiem. Laukumā Toress atkal varēs doties tikai 14. janvārī, bet par šo diskvalifikācijas periodu hokejists nesaņems arī līgumā paredzētos 440 860 ASV dolāru. Šī nauda tiks pārskaitīta Spēlētāju ārkārtas palīdzības fondam.

Līdz šim lielākais NHL piespriestais sods par spēles epizodi, kurā iesaistīti divi hokejisti, bija 30 spēles, ko 2007. gada decembrī saņēma Ņujorkas "Islanders" rupeklis Kriss Saimons. Tikmēr līgas rekordists ir Bilijs Kutu, kuru NHL diskvalificēja uz mūžu 1927. gadā par divu tiesnešu piekaušanu. Pēc divarpus gadiem Kutu diskvalifikāciju atcēla, bet hokejists nekad gan NHL vairs nespēlēja.

Toresam tā ir otrā lielā diskvalifikācija karjerā. 2012. gadā, spēlējot Fīniksas "Coyotes" rindās, par rupjību pret Čikāgas "Blackhawks" uzbrucēju Marianu Hosu viņš saņēma 25 spēļu sodu. Viņa "sarakstā" ir arī sešu spēļu diskvalifikācija 2013. gada Stenlija kausa izcīņā par sitienu pa galvu Losandželosas "Kings" spēlētājam Džaretam Stolam, 2012. gadā Toress saņēma divu spēļu sodu par rupjību pret Minesotas "Wild" aizsargu Neitu Prosēru, bet 2011. gada aprīlī viņš izlaida četras spēles par sitienu pa galvu Edmontonas "Oilers" uzbrucējam Džordanam Eberlem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!