Foto: Reuters/Scanpix
Pieredzējušais zviedru aizsargs Niklass Lidstrēms pagarinājis līgumu ar Detroitas "Red Wings" un aizvadīs 20.NHL sezonu šīs vienības sastāvā.

41 gadu vecais "Red Wings" kapteinis ar komandu pagarinājis līgumu uz vienu sezonu par 6,2 miljoniem ASV dolāru (3,06 miljonus latu).

"Tieši aizvadītā sezona man palīdzēja pieņemt lēmumu par manu nākotni," skaidroja Lidstrēms, kurš aizvadītās sezonas 82 regulārā čempionāta spēlēs guva 16 vārtus un izdarīja 46 rezultatīvas piespēles, kas bija otrais labākais rādītājs visā līgā.

"Iemesls, kādēļ nevarēju tik ilgi pieņemt lēmumu, bija tas, ka gribēju pārliecināties, vai spēšu atrast papildus motivāciju," skaidroja Lidstrēms.

Kā zināms, Lidstrēms jau 11.reizi iepriekšējo 13 sezonu laikā pretendē uz Norisa trofeju, kura pienākas regulārās sezonas vērtīgākajam aizsargam. Ja 41 gadus vecais zviedru aizsargs iegūs šo balvu, tad tā viņam būs septītā karjerā un viņš atkārtos Daga Harvija sasniegto rezultātu.

Savas profesionālās karjeras laikā Lidstrēms četras reizes ir ieguvis NHL Stenlija kausu, bet 2006.gadā viņš kļuva par Turīnas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēju.

Kopumā Lidstrēms NHL aizvadījis 1494 spēles, kuru laikā guvis 253 vārtus un izdarījis 855 rezultatīvas piespēles, kas ir labākais rādītājs starp NHL spēlējošiem eiropiešu aizsargiem.

Aizvadītajā sezonā "Red Wings" komanda ar 104 punktiem 82 spēlēs ieņēma trešo vietu Rietumu konferencē.

Savukārt Stenlija kausa izcīņā "Red Wings" tika līdz Rietumu konferences pusfinālam, kur sērijā ar 3-4 zaudēja Sanhosē "Sharks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!