Foto: LETA

Darba vizītē uz Latviju otrdien ieradies Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Darba vizītes ietvaros Latvijas izlases galvenais treneris ir paredzējis noskatīties trīs Rīgas "Dinamo" mājas spēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā, kā arī apmeklēt "Rīgas" spēles Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). Atpakaļ uz dzimteni Nolans plānojis doties nākamās nedēļas sākumā.

Pirmās spēles šajā sezonā ar Latvijas izlasi Nolanam būs 9. un 10. novembrī Rīgā pret Krievijas izlasi. Pēc tam decembrī, Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pārtraukumā, Latvijas izlase piedalīsies četru valstu starptautiskajā turnīrā Francijas pilsētā Lionā. Bez mājiniekiem frančiem, Latvijas izlases pretinieki būs Slovēnijas un Dānijas vienības.

Viens no sezonas galvenajiem startiem Latvijas hokeja izlasei būs Soču olimpiskais kvalifikācijas turnīrs, kad no 7. līdz 10. februārim "Arēnā Rīga" Latvijas hokeja izlase par vienīgo ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un vienu no priekšatlases grupas uzvarētāju.

Latvijas hokeja izlase "Euro Hockey Challenge" tūres ietvaros pavasarī izbraukumā divas reizes 3. un 4. aprīlī sacentīsies ar Čehijas valstsvienību, un mājās 7. un 8. aprīlī ar Zviedriju un 20. un 21. aprīlī ar Baltkrievijas izlasi. Tāpat LHF ved sarunas par vēl divu pārbaudes spēļu aizvadīšanu pirms došanās uz pasaules čempionātu Somijā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātu noslēdza 10. vietā, kas ir labākais rezultāts pēdējo trīs gadu laikā, tomēr dotais uzdevums, kas bija iekļūšanas ceturtdaļfinālā, vienalga netika izpildīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!