Foto: F64
Latvijas hokeja izlases vārtos abās pārbaudes spēlēs ar Krievijas otro izlasi stāsies Edgars Masaļskis, ceturtdien apstiprināja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

"Jā, būtu interesanti redzēt, kā spēlē Elvis Merzļikins, bet viņš mums būs katram gadījumam. Taču uzsvaru liksim uz Masaļski, lai viņš atgūstas," stāstīja Nolans. "Ja viņš šīs abas spēles nospēlēs labi, jācer, ka atradīs klubu, kur spēlēt."

Nolans uzsvēra, ka šobrīd izlase koncentrējas uz diviem vārtsargiem - Masaļski un Kristeru Gudļevski, kurš šo sezonu sācis Ziemeļamerikā.

Kā zināms, Masaļskis šosezon vēl nav aizvadījis nevienu oficiālo spēli, jo ir bez kluba. Tāpat izlases treneru rīcībā ir šosezon Šveices augstākajā līgā debitējušais Merzļikins un Latvijas čempionātā spēlējošais Māris Jučers.

Latvijas hokeja valstsvienības spēles ar Krievijas otro izlasi notiks piektdien un sestdien "Arēnā Rīga". Nolans atklāja arī dažas laukuma spēlētāju aktualitātes.

"Cipulis un Vilkoits rīt nespēlēs. Viens no viņiem būs rezerves uzbrucējs, bet skaidrs, ka Cipulis spēlēs sestdien," teica Nolans.

Tāpat tikai piektdienas maču aizvadīs arī aizsargi Oskars Bārtulis un Artūrs Kulda, kuri turklāt cīnīsies vienā maiņā. Vēl vienu pirmās cīņas aizsargu pāri veidos brāļi Krišjānis un Jēkabs Rēdlihi, bet trešo - Kristaps Sotnieks un Guntis Galviņš.

Spēlēs seši aizsargi, bet par to, kurš tiks pieteikts kā septītais, treneri vēl lems.

Tāpat Nolans piebilda, ka vairākumā Latvijas izlasei palīdzēs "labākie spēlētāji".

"Decembrī izlases sastāvs būs krietni citādāks, jo šobrīd ir daudzi savainotie spēlētāji, turklāt daži puiši arī nav ieradušies," piebilda treneris.

Nedēļas beigās gaidāmās pārbaudes spēles būs vienīgās Latvijas valstsvienībai savā laukumā pirms nākamā gada Soču olimpiskā turnīra.

Gatavojoties 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, 17. un 18.decembrī Latvijas izlase izbraukumā divas reizes spēkiem mērosies ar Vācijas izlasi. Savukārt spēļu priekšvakarā Sočos tiks aizvadītas pārbaudes spēles ar Krieviju un Austriju.

Olimpisko hokeja turnīru Latvijas izlase sāks 12.februārī ar spēli pret pēdējā pasaules čempionāta sudraba medaļu ieguvējiem Šveici. Pēc tam 14.februārī Latvijas pretiniece būs Čehija. Savukārt vēl dienu vēlāk Latvijas izlase sacentīsies ar pasaules čempioniem zviedriem.

18.februārī būs kvalifikācijas spēles ceturtdaļfinālam, kas norisināsies 19.februārī, bet pusfināli tiks aizvadīti 21.februārī.

Starts Soču Olimpiādē Latvijas hokeja izlasei olimpiskajās spēlēs būs ceturtais pēc kārtas.

Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti pārbaudes spēlēm ar Krievijas otro izlasi:

vārtsargi - Māris Jučers ("Dinamo Juniors"), Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice), Edgars Masaļskis (bez kluba);

aizsargi - Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks (abi - Rīgas "Dinamo"), Artūrs Kulda (Ufas "Salavat Julajev", KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas "Donbass", KHL), Jānis Andersons (Heilbronnas "Falken", Vācija), Māris Jass (Voroņežas "Buran", VHL), Agris Saviels ("Kurbads"), Jēkabs Rēdlihs, Guntis Galviņš (abi - bez kluba);

uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis (visi - Rīgas "Dinamo"), Miķelis Rēdlihs (Jaroslavļas "Lokomotiv", KHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas "Dinamo", KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas "Servette", Šveice), Roberts Jekimovs (Tamperes "Ilves", Somija), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Juris Štāls ("Poprad", Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau "Beibaris", Kazahstāna), Kaspars Saulietis (Ņeftekamskas "Toros", VHL), Raimonds Vilkoits (Joensū "Jokipojat", Somija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!