Foto: AFP/Scanpix

Gūstot divus vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli, ceturtdien par pašreiz rezultatīvāko šīs NHL sezonas spēlētāju kļuvusi krievu hokeja superzvaigzne Aleksandrs Ovečkins.

Spēlējot savā laukumā pret Ņujorkas "Rangers", viņa pārstāvētais Vašingtonas "Capitals" svinēja savu 12. uzvaru pēc kārtas, savukārt pats Ovečkins šo kluba jauno rekordu "nosvinēja" ar 37. un 38. gūtajiem vārtiem un 42. rezultatīvo piespēli sezonā. Tādējādi kopumā Ovečkins šosezon ir guvis 38 vārtus un izdarījis 42 rezultatīvas piespēles, kopā nopelnot 80 punktus jeb vidēji 1,63 katrā spēlē.

Ovečkins visu šo sezonu vidēji katrā spēlē gūst visvairāk punktus, taču absolūtā vērtējumā pirmo vietu viņam liedza ieņemt iepriekš gūtā trauma, kuras dēļ hokejists nevarēja piedalīties vairākās spēles. Atgriežoties laukumā, Ovečkins pakāpeniski ieņēma arvien augstākas vietas arī rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, līdz ceturtdien izrāvās pirmajā vietā.

Uz otro vietu tagad ir "atkritis" Vankūveras "Canucks" spēlējošais zviedrs Henriks Sedins, kura kontā 78 punkti - 25 vārti un 53 rezultatīvas piespēles. Trešo un ceturto vietu ieņem kanādieši, attiecīgi Pitsburgas "Penguins" un Sanhosē "Sharks" uzbrucēji, Sidnijs Krosbijs un Džo Torntons - abiem 71 punkts. Piektais rezultatīvākais ir zviedrs, Ovečkins komandas biedrs, Niklass Bakstrēms ar 69 punktiem, toties sestais - Ņujorkas "Rangers" spēlējošais slovāks Marians Gaboriks, kura rēķinā 68 punkti. Uzreiz trim hokejistiem - Sanhosē "Sharks" līderiem Patrikam Marlo un Denijam Hīltijam, kā arī Tampabejas "Lightning" uzbrucējam Martinam Sentluisam - bija 62 punkti.

Savukārt 10. - 12. vietu ieņem Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Patriks Keins, kā arī Losandželosas "Kings" uzbrucējs Anže Kopitars un Dalasas "Stars" līderis Breds Ričardss - viņiem visiem pa 61 punktam.

Pagājušās sezonas regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, Krosbija komandas biedrs, Jevgeņijs Malkins šobrīd dala 15. un 16. vietu kopā ar Ņūdžersijas "Devils" līderi Zaku Perisu. Abiem pa 57 punktiem.

Aizsargu vidū visrezultatīvākais ir "Capitals" hokejistis Maiks Grīns ar 52 punktiem. Divi punkti mazāk Dankanam Kītam no Čikāgas "Blackhawks", savukārt pirmo trijnieku noslēdz Dens Boils no "Lightning" un Tomašs Kaberle no Toronto ",Maple Leafs" - abiem pa 43 punktiem.

Visvairāk vārtus šosezon ir guvis Ovečkins un Marlo - pa 38. Reizi mazāk precīzs bijis Krosbijs. Toties visvairāk rezultatīvu piespēļu izdarījis Torntons - 56. Viņam seko zviedri Sedins un Bakstrēms - ar attiecīgi 53 un 45 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!