Foto: F64
Par Latvijas hokeja izlases galvenā trenera asistentu plānots iecelt jau iepriekš šajā amatā strādājušo kanādiešu speciālistu Tomu Kūlenu, trešdien vēsta laikraksts "Diena".

Kā "Dienai" skaidroja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, tad šāda izvēle skaidrojama ar to, ka Kūlenam ir stingrs raksturs un labas attiecības ar spēlētājiem.

"Kūlens jau ir strādājis divos pasaules čempionātos un apliecinājis sevi no labākās puses," sacīja Lipmans. Kūlens divos pasaules čempionātos bija iepriekšējā Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgs.

Par kanādiešu trenera iekļaušanu komandas treneru korpusā lems ceturtdien, kad notiks LHF valdes sēde. Kūlens šajā sezonā strādā NHL komandā Bufalo "Sabres", turpinot sadarbību ar Nolanu. Tā kā "Sabres" nav nekādu izredžu iekļūt izslēgšanas spēlēs, Kūlens varētu komandai pievienoties jau aprīļa vidū.

Kā zināms, Latvijas hokeja izlase ar tuvākajiem rezervistiem un pāris potenciālajiem līderiem sākusi gatavošanos pasaules čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!