Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorādo "Avalanche" aizsargs Džons Maikls Lailzs ceturtdien guva rezultativitātes punktus jau septītajā jaunās sezonas spēlē pēc kārtas, pārspējot kārtējo latviešu aizsargam Sandim Ozoliņam piederošo rekordu.

Aizvadītajā cīņā "Avalanche" ar 2:4 (1:1, 0:2, 1:1) piekāpās Sanhosē "Sharks" komandai, bet Lailzs izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Līdz ar to katrā no jaunās sezonas pirmajiem septiņiem mačiem Lailzs guvis vismaz pa vienam rezultativitātes punktam. Viņa kontā tagad deviņas rezultatīvas piespēles.

Iepriekš "Avalanche" un to priekšgājēju Kvebekas "Nordiques" rekords piederēja Ozoliņam, kurš 1996./97.gada sezonas sākumā guva kaut vienu rezultativitātes punktu pirmajos sešos mačos.

Tāpat Lailzs sasniedza jaunu komandas rekordu mačos pēc kārtas, kuros izpildīta kaut viena rezultatīva piespēle. Sešās cīņās pēc kārtas 2008./2009.gada sezonā to bija paveicis Pols Ščastnijs.

"Ir lieliski būt kompānijā ar tādiem puišiem kā Ščastnijs un Ozoliņš," pēc mača izteicās Lailzs. "Tomēr mēs diemžēl šodien zaudējām punktus."

Kā ziņots, šomēnes tika panākts vēl viens Ozoliņam piederošais "Avalanche" komandas rekords - Adams Fūts panāca latvieša šīs komandas aizsargu rezultativitātes rekordu.

39 gadus vecais Fūts "Avalanche" un "Nordiques" sastāvos kopā savā karjerā guvis 56 vārtus un izpildījis 197 rezultatīvas piespēles. Šajā komandā viņš spēlēja no 1991. līdz 2004.gadam, un tagad viņš to atkal pārstāv kopš 2007./2008.gada sezonas.

Gan Fūtam, gan Ozoliņam pašlaik ir 253 rezultativitātes punkti, bet Fūts jau pārspējis rezultatīvo piespēļu rekordu. Latvietis "Avalanche" pievienojās 1995./96.gada sezonas pirmajā pusē un spēlēja līdz 2000.gadam. Šajā laikā Ozoliņš guva 72 vārtus un izpildīja 181 rezultatīvu piespēli.

Tomēr pagaidām Fūts Ozoliņa rekordu vēl nav pārspējis, turklāt mačā ar "Sharks" komandu Fūts jau pirmajā trešdaļā guva galvas traumu un laukumā vairs neatgriezās.

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Avalanche" ieņem trešo vietu ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!