Foto: F64
Latvijas uzbrucēja Vitālija Pavlova pārstāvētā Kolorado "Eagles" komanda sestdien Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) uzvarēja Ontario "Reign", ko pārstāv latviešu aizsargs Ralfs Freibergs.

Pavlovs šī mača statistikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu, bet Freibergs statistikā palika nemanāms, viņa lietderības koeficientam arī esot neitrālam.

Kopš trešdienas abas komandas aizvadīja trešo savstarpējo maču - pirmajā pārāka bija "Reign", bet pēc tam "Eagles" guva divus panākumus.

Maijā par aizliegto vielu lietošanu Pavlovam tika piemērota pusotra gada diskvalifikācija, taču tā nav spēkā Ziemeļamerikā. Šoruden 25 gadus vecais Pavlovs ar "Eagles" parakstīja līgumu uz vienu sezonu, pametot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" rindas.

Arī Freibergs pēc Soču olimpiskajām spēlēm tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda tikai pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā. Jautājums par precīzu diskvalifikācijas termiņu tiks izskatīts vēlāk, bet par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju. Tiesa, tā nebūtu spēkā Ziemeļamerikā, bet saņemtais sods viņam vasarā lika pamest ASV universitāti un sākt profesionāļa karjeru.

ECHL kopvērtējumā pašlaik "Eagles" komanda ar 22 punktiem 16 spēlēs ieņem Rietumu konferences trešo vietu, ar 22 punktiem 20 mačos pozīciju zemāk seko "Reign", aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" vienība ar 21 punktu 17 cīņās ieņem sesto vietu, bet uzbrucēja Roberta Lipsberga pārstāvētā Stoktonas "Thunder" komanda ar 16 punktiem 19 spēlēs atrodas 11.pozīcijā.

Citviet sestdien zaudējumu Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā piedzīvoja uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas "Comets" komanda, kas ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) izbraukumā atzina Olbani "Devils" pārākumu.

Ķēniņš maču pabeidza ar vienu metienu pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Kā zināms, 23 gadus vecais Ķēniņš pagājušā gada vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vankūveras "Canucks". Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja, izīrēts savai pēdējo gadu komandai Cīrihes "ZSC Lions", ar kuru kļuva par Šveices čempionu, bet šosezon sācis cīņu par vietu Ziemeļamerikas spēcīgākajā līgā.

Tikmēr pie panākuma tika latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda, kas ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) izbraukumā pārspēja Hēršijas "Bears".

Latvietis, kurš iepriekšējā spēlē piektdien savos vārtos ielaida piecas ripas, šoreiz bija uz "Crunch" rezervistu soliņa, bet viņa konkurents Andrejs Vasiļevskis no Krievijas atvairīja 28 no 29 raidījumiem un tika atzīts par mača trešo zvaigzni.

Gudļevskis šosezon piedalījies desmit spēlēs, kuru laikā izcīnījis sešas uzvaras. Viņš katrā no mačiem vidēji ielaidis 3,06 ripas un atvairījis 89,6% pretinieku metienu.

Pašlaik 22 gadus vecais Gudļevskis pērn nonāca NHL komandas Tampabejas "Lightning" paspārnē, kad klubs viņu ar kopējo 124.numuru izvēlējās NHL draftā. Latvietis iepriekšējo sezonu sāka ECHL komandā Floridas "Everblades", bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz "Crunch", kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja "Lightning" sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Gudļevskis "Crunch" rindās aizvadīja 34 spēles, izcīnot 18 uzvaras. Vidēji katrā no mačiem viņš ielaida 2,68 ripas un atvairīja 90,1% sāncenšu metienu.

"Comets" komanda ar 30 punktiem 21 spēlē ieņem otro vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet "Crunch" ar 25 punktiem ieņem Austrumu konferences ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!