Foto: Reuters/Scanpix
Uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) Hārta balvu, kas pienākas sezonas vērtīgākajam spēlētājam, pretendē Korijs Perijs, Daniels Sedins un Martēns Senluiss, ceturtdien paziņoja līgas vadība.

Šie spēlētāji kļuva par regulārā čempionāta trīs rezultatīvākajiem spēlētājiem un bija savas komandas atslēgas spēlētāji. Šī ir pirmā reize vismaz 50 gadu laikā, kad uz balvu pretendē trīs malējie uzbrucēji.

Anaheimas "Ducks" komandas labās malas uzbrucējs Perijs regulārajā sezonā guva 50 vārtus, kas bija labākais rādītājs līgā, un kopā tika pie 98 punktiem. Īpaši veiksmīgas bija Perija pēdējās 16 spēles, kurās viņa kontā bija 19 vārti un 11 rezultatīvas piespēles.

Sezonas laikā Perijs sasniedza trīs "hat-trick", un 11 reizes viņa vārti bija uzvaru nesošie. Uzbrucējs mačā laukumā pavadīja vairāk nekā 22 minūtes, kas bija otrs labākais rādītājs starp uzbrucējiem.

Regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Sedins no Vankūveras "Canucks" vienības izpildīja 41 precīzu metienu un 63 rezultatīvas piespēles, kas kopā deva 104 punktus.

Tāpat Sedins šosezon guva 18 vārtus vairākumā, kas bija labākais rādītājs līgā, un tika pie lieliska lietderības koeficienta +30.

Pagājušajā gadā šo balvu saņēma Daniela brālis Henriks.

Tikmēr Tampabejas "Lightning" komandu pārstāvošais Senluiss šosezon izpildīja 68 rezultatīvas piespēles un tika pie 99 punktiem, tomēr 35 gadus vecajam spēlētājam neizdevās otro reizi karjerā pārsniegt 100 rezultativitātes punktu robežu.

Vismaz 30 vārtus Senluiss guva jau sesto reizi pēdējo astoņu sezonu laikā.

Kā ziņots, Senluiss arī tiek uzskatīts par galveno pretendentu uz lēdijas Bingas balvu, kas tiek pasniegta par godīgu spēli.

Tikmēr uz Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz Nacionālās hokeja līgas (NHL) labākajam aizsardzības stila uzbrucējam, šogad pretendē Detroitas "Red Wings" pārstāvis Pāvels Dacjuks, Raiens Keslers no "Canucks" vienības un Čikāgas "Blackhawks" hokejists Džonatans Tēvss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!