Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Nešvilas "Predators" otrdien uz 14 sezonām pagarināja līgumu ar aizsargu Šī Veberu, kurš šajā laikā saņems 110 miljonus dolāru (63,8 miljonus latu), vēsta līgas oficiālā mājaslapa internetā.

Vebers šajā starpsezonā bija ierobežoti brīvais aģents, kas nozīmēja, ka "Predators" piederēja tiesības uz aizsargu. Līgumu uz 14 gadiem par 110 miljoniem dolāru Veberam piedāvāja Filadelfijas "Flyers" komanda, bet Nešvilas vienībai bija astoņas dienas laika, lai piedāvātu Vēberam tādus pašus līguma nosacījumus kā "Flyers". To klubs arī izdarīja.

"Predators" ģenerālmenedžeris iepriekš izteicās, ka Vēberam piedāvās vienalga kādu līgumu, jo svarīgākais esot, lai viņš paliktu komandā.

Aizvadītajā NHL regulārajā čempionātā Vebers 78 spēlēs guva 19 vārtus un izdarīja 30 rezultatīvas piespēles, iekrājot arī pozitīvu lietderības koeficentu +21. Savukārt 10 Stenlija kausa izcīņas spēlēs viņa kontā divi vārti un viena piespēle.

Visu savu septiņus gadus garo NHL karjeru aizsargs pavadījis "Predators" komandā, šajā laikā gūstot 99 vārtus un izdarot 164 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!