Foto: F64

Ar zaudējumu Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta sezonu sestdien noslēdza latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs, kura pārstāvētā Langnau "SCL Tigers" savā laukumā ar 1:4 (0:1, 0:0, 1:3) piekāpās Klotenes "Flyers".

Punnenovs šajā mačā atvairīja 34 no 37 pretinieku metieniem.

Šosezon Punnenovs piedalījās 23 mačos, kuru laikā vidēji ielaida 3,11 ripas un atvairīja 90,9% metienu.

Savukārt zaudējumu sestdien cietusi arī vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" vienība, kas izbraukumā ar 4:6 (1:1, 1:1, 2:4) atzina "Ambri-Piotta" pārākumu.

Merzļikins šo maču noraudzījās no rezervistu soliņa, bet viņa konkurents par vietu vārtos zviedrs Viktors Estlunds atvairīja 35 no 40 raidījumiem.

Latvijas vārtsargs šosezon ir aizvadījis 46 mačus, vidēji spēlē ielaižot 2,76 vārtus un atvairot 92,23% pretinieku metienu, kas ir trešais labākais rādītājs visā līgā.

Ar sestdienas mačiem ir noslēgusies NLA turnīra regulārā čempionāta sezona, bet izslēgšanas mači, kurā piedalīsies astoņas spēcīgākās vienības, sāksies 3. martā, kamēr četras vājākās komandas cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā līgā.

NLA līderei Cīrihes "ZSC Lions" noslēgumā bija 98 punkti 50 spēlēs. "Lugano" vienība ar 80 punktiem ieņēma piekto pozīciju un jau priekšlaicīgi bija nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet "SCL Tigers" ar 57 punktiem palika priekšpēdējā, 11. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!