Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas klubs "Rīga" savā pēdējā šī gada Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta izbraukuma spēlē ceturtdien ar rezultātu 4:3 (2:2, 2:1, 0:0) pārspēja vienu no principiālākajiem pretiniekiem Mitišču "Atlanti".

Rīdzinieki tādejādi pārtraukuši Mitišču vienības trīs panākumu sēriju.

"Rīgas" labā pa vārtiem guva Rūdolfs Maslovskis, Edmunds Augstkalns, Kārlis Ozoliņš un Linards Mazurs-Mago, kuram šis bija debijas mačs Latvijas komandas rindās.

Mača rezultātu atklāja viesi no Rīgas, jo trešajā minūtē izcēlās Maslovskis, bet pēc pusotras minūtes "Atlanti" rezultātu izlīdzināja. Savukārt pirmās trešdaļas viducī ar precīzu raidījumu izcēlās Augstkalns, tomēr arī pēc tam mājinieki ātri vien rezultātu izlīdzināja.

Otrās trešdaļas ievadā rīdzinieki nonāca iedzinēju lomā ar 2:3, tomēr perioda izskaņā Ozoliņš un Mazurs-Mago divus vārtus atspēlēja un nodrošināja izšķirošo pārsvaru, lai gūtu uzvaru šajā mačā.

Mača izskaņā noraidījumus nopelnīja Edgars Siksna un Artūrs Kuzmenkovs, tāpēc "Rīgai" nācās neilgu laiku spēlēt trijatā pret pieciem pretinieku hokejistiem. Tomēr "Atlanti" lielo vairākumu neizmantoja, bet pēdējā minūtē nepalīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju.

Pēc šī mača sāksies pārtraukums, Latvijas U-20 izlasei gatavojoties pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas sacensībām. Tomēr vēl pirms tam 13.decembrī tieši pirms pasaules čempionāta rīdziniekiem nāksies savā laukumā aizvadīt spēli ar Maskavas "Krasnaja armija" spēlētājiem. Savukārt pēdējie divi šī gada mači tiks aizvadīti Ziemassvētku laikā savā laukumā.

Šīs sezonas 32 spēlēs rīdzinieki piedzīvojuši tikai astoņus zaudējumus pamatlaikā.

Novembra pirmajos piecos mačos "Rīga" cieta četras neveiksmes, tomēr nākamajās septiņās cīņās izcīnīja piecas uzvaras. Savukārt pirmajā šī mēneša cīņā otrdien ar 1:3 tika zaudēts Voskresenskas "Himik" komandai.

Kā zināms, tieši "Atlanti" hokejistiem rīdzinieki iepriekšējās trijās sezonās allaž zaudējuši izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

"Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 66 punktiem 32 spēlēs atkritusi uz piekto vietu.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!