Foto: stock.xchng
Nākamnedeļ Rīgā sāksies un līdz 4.maijam risināsies Pasaules kausa izcīņas sacensības hokejā amatieru un veterānu komandām "Dzintara kauss", informē rīkotāji.

Dalībai turnīrā pieteikušās 60 komandas no 11 pasaules valstīm. Spēles risināsies astoņās arēnās Rīgā un tās tuvumā.

Sacensības paredzētas dažādās dalībnieku vecuma un meistarības grupās: 19-35 OPEN, 35+; 40+; 45+; 50+; 55+; 60+; 65+ un 70+ , kā arī sieviešu komandas. Katrā vecuma un meistarības grupā trīs labākās komandas tiks apbalvotas ar Dzintara kausiem, bet to dalībnieki ar piemiņas medaļām. Katrā vecuma grupā tiks noteikti arī labākie individuālie sportisti – uzbrucēji, aizsargi un vārtsargi. Apakšgrupu uzvarētājiem, kuri spēlēs citās pilsētās, tiks pasniegtas vietējo pašvaldību un turnīra atbalstītāju balvas.

Sacensību "Dzintara Kauss" svinīgā atklāšana notiks 2014. gada 29. aprīlī. Sacensību noslēgums un uzvarētāju apbalvošana paredzēta 4. maijā, kad kopā ar visu Latvijas tautu varēsim piedalīties Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienas svinībās un vērot tradicionālo valsts svētku uguņošanu.

Rīkotāji arī informē, ka turnīra goda viesu vidū būs trīs Latvijas hokeja leģendas – izcilais uzbrucējs Helmuts Balderis un vārtsargi Mihails Vasiļonoks un Artūrs Irbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!