Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē otrdien dramatisku zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" otrajā pagarinājumā ar 4:5 piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajam Balašihas MVD.

Foto galerija

Sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" tagad zaudē ar 1-3. Nākamā spēle, kura var arī būt pēdējā sērijā, 25.martā notiks Balašihā. "Dinamo" un MVD sērijas sestā spēle nepieciešamības gadījumā 27.martā notiks Rīgā, bet septītajai spēlei paredzēts 29.martā atkal risināties Balašihā.

"Dinamo" vārtus mačā atkal sargāja Edgars Masaļskis, kurš atvairīja 42 metienus. "Dinamo" pa pretinieku vārtiem izdarīja 31 metienu.

Spēles sestajā minūtē Gints Meija guva "Dinamo" pirmos vārtus, bet desmitajā minūtē Roberts Bukarts palielināja rīdzinieku pārsvaru līdz 2:0. Vienus vārtus MVD atguva 13.minūtē, kad precīzs bija Deniss Kokarevs. Otrā perioda sākumā Filips Novāks izlīdzināja rezultātu, bet pēc brīža Mārtiņš Karsums mazākumā atguva "Dinamo" vadību 3:2. Vēl pēc nepilnas pusotras minūtes Aleksejs Cvetkovs izlīdzināja rezultātu, bet nepilnas trīs minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Cvetkovs guva savus otros vārtus mačā un pirmo reizi vadībā izvirzīja MVD komandu.

Izlīdzinājumu "Dinamo" panāca pamatlaika pēdējā minūtē pēc Marsela Hosas precīzā metiena. Uzvaras vārtus MVD guva otrā pagarinājuma trešajā minūtē - Masaļski pārspēja Jevgeņijs Fjodorovs.

Mačs iesākās ļoti aktīvā cīņā, un jau no pirmajām minūtēm abām komandām radās vairākas vārtu gūšanas iespējas. Pirmā ļoti bīstamā iespēja MVD radās trešajā minūtē, kad "Dinamo" vārtsargs Edgars Masaļskis pāris sekunžu laikā atsita trīs Jurija Babenko metienus. Tomēr jau sestajā minūtē "Dinamo" atklāja rezultātu - Jēkaba Rēdliha metienu no zilās līnijas atsita MVD vārtsargs Maiks Gārnets, bet pirmais pie ripas nokļuva Gints Meija, raidot tos vārtos.

Turpinājumā vairākus bīstamus uzbrukumus izpildīja arī MVD komanda, bet nepilnas četras minūtes pēc pirmo vārtu guvuma "Dinamo" ceturtās maiņas uzbrucēji sekmīgi nospēlēja vēlreiz - šoreiz no tuvas distances pa vārtiem meta Guntis Galviņš, bet pie ripas pirmais nokļuva Bukarts, panākot jau 2:0.

13.minūtē MVD komanda vienus vārtus atguva, kad pēc lieliskas Alekseja Ugarova individuālās darbības viņš raidīja ripu starp Masaļska kājsargiem. Līdz pirmās trešdaļas beigām abas komandas turpināja aktīvi uzbrukt, bet rezultāts vairs nemainījās. Īpaši bīstami uzbrukumi MVD komandai izdevās pēdējā minūtē, tomēr "Dinamo" komanda kopīgiem spēkiem savus vārtus nosargāja neskartus.

MVD rezultātu izlīdzināja jau otrās trešdaļas pirmajā minūtē. "Dinamo" hokejistiem neizdevās izraidīt ripu no savas zonas un tā nonāca pie aizsarga Novāka, kurš pagājušajā sezonā spēlēja "Dinamo" komandā, un čehs no zilās līnijas raidīja ripu vārtos. Otrajā minūtē "Dinamo" komanda pirmo reizi spēlē palika mazākumā, bet vārtus guva tieši Latvijas klubs - Jānis Sprukts uzreiz pēc iemetiena pārtvēra ripu un devās pretuzbrukumā, vārtu priekšā pie ripas nokļuva Mārtiņš Karsums, aizturētā soda laikā raidot to vārtos un panākot 3:2.

Pretēji iepriekšējiem mačiem, rezultatīvā cīņa turpinājās un jau otrās trešdaļas ceturtajā minūtē rezultāts kļuva 3:3, kad precīzs vairākumā bija Cvetkovs. Otrā trešdaļa sākās ne tikai rezultatīvi, bet arī noraidījumiem bagāti. Sestajā minūtē "Dinamo" komandai divas sekundes pat nācās spēlēt trijatā pret pieciem pretiniekiem, bet tomēr rezultāts nemainījās. Trešdaļas pirmajās 14 minūtēs "Dinamo" hokejisti bija nopelnījuši piecus divminūšu sodus, bet MVD - divus, tāpēc lielu daļu otrās trešdaļas pārsvars piederēja Balašihas kluba spēlētājiem. Šajā laikā MVD izdarīja 13 metienus pa pretinieku vārtiem, bet "Dinamo" hokejisti - trīs.

Pēc tam, kad Aleksandrs Ņiživijs bija atsēdējis savas komandas piekto mazākumu trešdaļā, sākās asumi pie "Dinamo" vārtiem. MVD hokejisti nospēlēja rupji pret Masaļski, par ko pats vārtsargs izrādīja neapmierinātību, un sākās hokejistu grūstīšanās, bet pēc tam arī kautiņš, Kristapam Sotniekam izvicinot dūres ar Maksimu Solovjovu. Uzreiz pēc kautiņa vēl iniciatīva piederēja MVD komandai, bet lēnām "Dinamo" hokejisti spēli izlīdzināja un arī ieguva iespēju spēlēt vairākumā. Tomēr arī Balašihas kluba hokejisti bija precīzi mazākumā, kad precīzi meta Cvetkovs un pirmo reizi spēlē izvirzīja vadībā MVD. Ar rezultātu 3:4 arī otrā trešdaļa noslēdzās.

Trešajā trešdaļā jau vārtus vajadzēja gūt "Dinamo" komandai, tāpēc arī tā uzbruka aktīvāk, tomēr kopumā cīņa ritēja mierīgākā gultnē nekā pirmās 40 minūtes. Brīžiem iniciatīvu pārņēma arī MVD komanda, tomēr vienības neaktīvi meta pa vārtiem un līdz ar to nebija daudz bīstamu vārtu gūšanas momentu. Tas arī izpaudās rezultātā un tas ilgstoši nemainījās.

Divas ar pusi minūtes pirms trešās trešdaļas beigām "Dinamo" nomainīja Masaļski pret sesto laukuma spēlētāju. Šajā laikā lieliska iespēja gūt vārtus bija Mārtiņam Cipulim, bet viņa metienu tvēra Gārnets. Tomēr 44 sekundes pirms pamatlaika beigām uzreiz pēc iemetiena pie ripas nokļuva Hosa, raidot to vārtos.

Pagarinājumā jau pēc 35 spēlētām sekundēm Miķelis Rēdlihs nejauši ar nūju spēcīgi trāpīja pa MVD hokejista Maksima Solovjova seju, saņemot 2+2 minūšu noraidījumu. Šo minūšu laikā MVD hokejisti spēja izveidot tikai vienu ļoti bīstamu vārtu gūšanas momentu, bet "Dinamo" vienība sekmīgi aizsargājās, regulāri raidot ripu ārā no zonas un pat uzbrūkot. Pēc Rēdliha atgriešanās laukumā vēl kādu laiku uzbruka MVD hokejisti, bet tad iniciatīvu pārņēma "Dinamo" vienība, ilgāku laiku pretiniekiem neļaujot iziet no savas zonas. MVD atkal aktīvāk sāka uzbrukt pirmā pagarinājuma izskaņā, bet rezultāts tā arī nemainījās.

Otrajā pagarinājumā MVD komanda uzsāka ar spiedienu uz pretinieku vārtiem un "Dinamo" atbildēja ar diviem pretuzbrukumiem, tomēr jau trešajā minūtē Balašihas klubs izrāva uzvaru.

Šī pāra pirmajā spēlē "Dinamo", pēdējās trešdaļas sākumā ielaižot četrus vārtus nepilnu četru minūšu laikā, zaudēja ar 1:4, bet tad otrajā spēlē piekāpās ar 0:2. Savukārt pirmdien "Arēnā Rīga" "Dinamo" revanšējās, uzvarot ar 3:1.

Diemžēl, pēc vienas spēles diskvalifikācijas mačā tomēr nevarēja piedalīties "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš, kuram ārsti ieteikuši vēl nesteigties ar došanos laukumā pēc elkoņa locītavas "tīrīšanas". Tāpat sastāvā joprojām nav Maika Iguldena, kuram ir cirkšņa savainojums. "Dinamo" sastāvā nav arī vārtsarga Martina Pruseka, kuram sestdien pēc otrās spēles pret MVD radās veselības problēmas, bet Ģirtam Ankipānam ir lauzts rokas pirksts un viņam KHL šī sezona ir beigusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!