Kontinentālās hokeja līgas (KHL) astotdaļfināla sēriju ar zaudējumu svētdien uzsāka Rīgas "Dinamo", kas Krievijas galvaspilsētā ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) piekāpās Maskavas "Dinamo".

Maskavas "Dinamo" vārtus pirmā perioda devītajā minūtē vairākumā guva Aleskandrs Kaļužnijs, kurš otrās trešdaļas 17.minūtē vēlreiz realizēja vairākumu un panāca 2:0. Jau trešā perioda 20.sekundē Maskavas klubs vēlreiz izmantoja vairākumu un Vitālijs Jačmeņevs palielināja maskaviešu pārsvaru līdz 3:0, bet ceturto reizi ripa rīdzinieku vārtos ielidoja pēdējās trešdaļas vidū, kad izgājienā precīzs bija Dmitrijs Šitikovs.

Rīgas "Dinamo" vārtus spēlē sargāja Martins Pruseks, kurš atvairīja 39 no 43 metieniem. Rīdzinieki pa pretinieku vārtiem izdarīja 22 metienus.

KHL regulārās sezonas noslēguma tabulā Maskavas "Dinamo" 100 punktiem ieņēma septīto vietu, bet Rīgas "Dinamo" ar 86 punktiem 56 spēlēs ierindojās desmitajā vietā.

Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Dinamo" otrais mačs sērijā līdz trīs uzvarām notiks 2.martā Maskavā, 4.martā un, ja nepieciešams, 5.martā spēles notiks Rīgā, bet piektā spēle vajadzības gadījumā notiks 7.martā Maskavā.

Regulārajā sezonā abas komandas savā starpā tikās divas reizes - 1.novembrī Rīgā mājinieki svinēja uzvaru ar rezultātu 4:3, bet 22.janvārī Maskavā mājinieki bija pārāki ar 7:1.

Uzvaru regulārajā sezonā izcīnīja pagājušās sezonas Krievijas čempionvienība Ufas "Salavat Julajev", kas pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā tiksies ar 16.vietu izcīnījušo ambiciozo Omskas "Avangard" komandu.

Otrās vietas ieņēmēji Kazaņas "Ak Bars" tiksies ar 15.vietā palikušo Kazahstānas komandu Astanas "Baris". 14.pozīciju ieņēma Latvijas aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienība, kas astotdaļfinālā spēkosies ar Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, bet Maskavas CSKA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar Toljati "Lada" komandu.

Vēl citos pāros Mitišču "Atlant" vienība spēkosies ar Čeļabinskas "Traktor" komandu, Magņitogorskas "Metallurg" tiksies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet Sanktpēterburgas SKA spēkosies ar Maskavas "Spartak" komandu.

Sērijas norisināsies līdz vienas komandas trīs uzvarām.

Četros pāros pirmie mači notiks šodien, bet četros pāros - 2.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!