Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pie pirmās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla sērijā pirmdien tika Rīgas "Dinamo", kas ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pieveica Balašihas MVD vienību, kuru vada Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Foto galerija

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Edgars Masaļskis, kurš tika atzīts par labāko rīdzinieku rindās. Masaļskis atvairīja 17 metienus. Arī MVD rindās par labāko tika atzīts vārtsargs - Maikls Gārnets, kurš atvairīja 35 metienus.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" tagad zaudē ar 1-2, bet nākamā spēle jau otrdien notiks atkal "Arēnā Rīga".

Pirmā perioda 14.minūtē Krišjānis Rēdlihs vairākumā vadībā izvirzīja "Dinamo", bet 35 sekundes pirms pirmā pārtraukuma Aleksejs Cvetkovs vairākumā pārspēja Masaļski un izlīdzināja rezultātu. Otro reizi "Dinamo" vadībā izvirzīja Mārtiņš Cipulis, kurš vārtus guva nepilnas trīs minutes pirms otrā perioda beigām. Trešos vārtus "Dinamo" labā guva Marsels Hosa trešā perioda 15.minūtē.

Mača pirmajās minūtēs laukumā ritēja līdzīga cīņa, tomēr ar nelielu "Dinamo" pārsvaru. Spēles sestajā minūtē mājinieki neizmantoja skaitlisko vairākumu, lai gan izdarīja vairākus bīstamus metienus pa Maikla Gārneta sargātajiem vārtiem. Spēles 13.minūtē "Dinamo" komanda spēlēja piecatā pret trijiem MVD hokejistiem un šis pārsvars tika izmantots. Lai arī lielo skaitlisko vairākumu rīdzinieki nerealizēja, piecatā pret četriem pretiniekiem "Dinamo" nospēlēja sekmīgi un pēc teicamas Aleksandra Ņiživija piespēles Krišjānis Rēdlins ar precīzu metienu no vārtu priekšas atklāja mača rezultātu.

"Dinamo" komandai kritisks brīdis bija mača 17.minūtē, kad Jēkabs Rēdlihs par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju saņēma 2+2 minūšu noraidījumu. MVD komanda skaitlisko vairākumu aizvadīja ļoti aktīvi un 35 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām Veļikovs izlīdzināja rezultātu.

Otro trešdaļu "Dinamo" iesāka mazākumā, jo jau pirmās trešdaļas izskaņā Marsels Hosa saņēma divu minūšu noraidījumu par pretinieka klupināšanu. MVD komanda vairākumā nespēja radīt lielas briesmas rīdzinieku vārtiem, turklāt Laurim Dārziņam bija lieliska iespēja gūt vārtus mazākumā, taču "Dinamo" uzbrucējam, kurš atradās MVD vārtu priekšā, nebija daudz laika domāšanai, tāpēc Gārnets ar šo metienu tika galā.

Otrās trešdaļas vidū "Dinamo" vēlreiz izturēja skaitlisko mazākumu, bet tā izskaņā Jānis Sprukts pārtvēra pretinieka piespēli un tika apturēts tikai ar noteikumu pārkāpumu. Tomēr "Dinamo" šo vairākumu atkal nespēja realizēt. Otrās trešdaļas pēdējās minūtēs ritēja ļoti nervoza cīņa un abas komandas pieļāva vairākas kļūdas, turklāt arī savu vārtu priekšā, radot pretiniekam labas iespēja gūt vārtus, tomēr teicami spēlēja abi vārtsargi.

Spēles 38.minūtē "Dinamo" komandai izdevās ātrs pretuzbrukums, kuru ar precīzu un netveramu metienu vārtu augšējā stūrī noslēdza Cipulis, izvirzot "Dinamo" vadībā ar 2:1. Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem mājinieki izveidoja vēl vienu lielisku uzbrukumu, kurā Miķelis Rēdlihs nonāca gandrīz viens pats pret Gārnetu, tomēr viņa metienu lieliski spēlējošais MVD vārtsargs tvēra. Trešdaļas izskaņā "Dinamo" izveidoja vēl vienu labu uzbrukumu, tomēr ripa lidoja garām viesu vārtiem, taču 41 sekundi pirms trešdaļas beigām rīdzinieki nopelnīja muļķīgu divu minūšu noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpšanu.

Trešo trešdaļu MVD komanda, spēlējot vairākumā, uzsāka ļoti aktīvi un centās izlīdzināt rezultātu, tomēr "Dinamo" disciplinēti spēlēja aizsardzībā un izturēja mazākumu. Mača 44.minūtē jau rīdziniekiem bija viena hokejista pārsvars, tomēr arī MVD labi aizsargājās un "Dinamo" neizdevās palielināt rezultāta starpību. Trešdaļas vidū Jēkabs Rēdlihs un Konstantīns Volkovs saņēma abpusēju noraidījumu, līdz ar to spēles gaita bija līdzīga, tomēr vienā no epizodēm MVD uzbrucējs Mets Elisons netrāpīja tukšos vārtos.

Astoņas minūtes pirms mača pamatlaika beigām nevajadzīgu divu minūšu noraidījumu nopelnīja Hosa, tomēr MVD komanda vairākumā kļūdījās, kā rezultātā Sprukts pārtvēra ripu un metās uz vārtiem, līdz viņš tika apturēts tikai ar noteikumu pārkāpumu. Tikmēr Hosa atgriezās no noraidīto spēlētāju soliņa un dažas sekundes pirms vairākuma beigām sekmīgi nospēlēja MVD vārtu priekšā, pielabojot Gunta Galviņa metienu un panākot 3:1.

Pusotru minūti pirms mača pamatlaika beigām Gārnets pameta vārtus un laukumā devās sestais MVD spēlētājs, tomēr viesi kļūdījās un kārtējo reizi pārkāpa noteikumus pret Spruktu. Līdz mača izskaņai "Dinamo" nervozā spēlē nosargāja uzvaru.

Pirms spēles liela neskaidrība bija "Dinamo" komandas vārtsargu jautājumā. Mačā noteikti nevarēja piedalīties Martins Pruseks, kurš sargāja vārtus iepriekšējā mačā, bet laukumā toties devās tikai pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas potītes traumu guvušais Edgars Masaļskis, kuram atveseļošanās sākotnēji tika prognozēta trīs nedēļas ilga.

Kā ziņots, Prusekam pēc sērijas otrā mača sākās nopietnas sirdsdarbības problēmas, tāpēc viņš tika nogādāts slimnīcā. Visticamāk, čehu vārtsargs šosezon vairs nebūs spējīgs doties laukumā. Pruseka veselības kaites paātrinājušas Masaļska atgriešanos laukumā, tomēr, iespējams, šajā spēlē viņš vēl tomēr nebūs spējīgs piedalīties.

Kā ziņots, šī pāra pirmajā spēlē "Dinamo", pēdējās trešdaļas sākumā ielaižot četrus vārtus nepilnu četru minūšu laikā, zaudēja ar 1:4, bet tad otrajā spēlē piekāpās ar 0:2.

"Dinamo" un MVD sērijas piektā spēle 25.martā notiks Balašihā, bet tad komandas 27.martā nepieciešamības gadījumā atgriezīsies Rīgā, bet septītajai spēlei paredzēts 29.martā atkal risināties Balašihā.

KHL regulārajā čempionātā MVD tika pie 102 punktiem 56 spēlēs, bet "Dinamo" vienība izcīnīja 84 punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā "Dinamo" ar 3-1 pārspēja Rietumu konferences spēcīgāko vienību Sanktpēterburgas SKA, bet MVD ar 3-0 pieveica Maskavas CSKA vienību.

Pēc turnīra izspēles sistēmas, "Dinamo" komandai, kas Rietumu konferences noslēgumā ieņēma astoto vietu, katrā kārtā būs jātiekas ar spēcīgāko komandu, kas vēl palikusi turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!