Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa turnīra ceturtdaļfinālā sestdien vēl neizdevās iekļūt Rīgas "Dinamo", kas pirmās kārtas trešajā sērijā "Arēnā Rīga" ļoti sīvā cīņā ar 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Foto galerija

Sērijā līdz trīs uzvarām "Dinamo" gan saglabā vadību ar 2-1. Nākamā abu komandu spēle jau svētdien notiks "Arēnā Rīga". Sērijas piektais mačs nepieciešamības gadījumā notiks 16.martā Sanktpēterburgā.

Tāpat kā pirmajās divās spēlēs, "Dinamo" vārtus mača sākumā sargāja Edgars Masaļskis, bet vēlāk viņš guva traumu un viņa vietā stajās Martins Pruseks.

Pirmā perioda desmitaja minūtē Ģirts Ankipāns vadībā izvirzīja "Dinamo", bet pēc divām minūtēm Maksims Ribins izlīdzināja rezultātu. Otrā perioda sākumā Aleksejs Jašins vadībā jau izvirzīja SKA, bet nepilnas seās minūtes pirms otrā perioda beigām Oļegs Sorokins panāca neizšķirtu 2:2. Otro reizi SKA vadībā izvirzījās pēdējās trešdaļas pašā sākumā, kad vārtus guva Sanktpēterburgas komandas kapteinis Maksims Sušinskis, bet pēdējā minūtē Aleksandrs Koroļuks ripu raidīja tukšos "Dinamo' vārtos.

Kā gaidīts, SKA komanda jau no paša spēles sākuma devās uzbrukumā, bet tās spiediens bija mazāks nekā sērijas otrajā mačā. Pirmo ļoti bīstamo momentu rīdzinieki izdarīja desmitajā minūtē, kad arī atklāja rezultātu - sākotnēji Jānim Spruktam, izejot vienam pret SKA komandas vārtsargu Robertu Ešu, vārtus neizdevās gūt, tomēr tas notika uzbrukuma turpinājumā, kad Ešs pieļāva kļūdu slidojot no vienas vārtu puses uz otru, un situācija izmantoja Ankipāns, raidot ripu pretinieku vārtsargam starp kājsargiem.

Tomēr SKA komanda spēja atspēlēties jau pēc divām minūtēm, kad uzreiz pēc iemetiena vārtus guva Maksims Ribins. Trešdaļas turpinājumā spēles gaita bija diezgan līdzīga, tomēr iniciatīvu SKA pārņēma pēdējā minūtē, kad iespieda "Dinamo" komandu aizsardzības zonā, bet vadību pārņemt nespēja un pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 1:1.

Otrā trešdaļa sākās ar SKA komandas pārsvaru un jau otrajā minūtē tā pārņēma vadību, kad pēc Sergeja Zubova metiena pirmais pie ripas nokļuva Jašins, pārspējot Masaļski. Pēc zaudētajiem vārtiem jau iniciatīvu pārņēma Latvijas klubs, tomēr pie bīstamām vārtu gūšanas iespējām ilgstoši nespēja nokļūt.

Rīgas "Dinamo" ieguva iespēju spēlēt vairākumā, bet pēc tam 33 sekundes arī piecatā pret trijiem pretiniekiem, kas tika sodīti par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Tomēr šajā epizodē pēc paša kļūdas neveiksmīgi nospēlēja Latvijas kluba vārtsargs Edgars Masaļskis, turklāt gūstot potītes savainojumu, kas viņam liedza turpināt maču, un "Dinamo" vārtos stājās Martins Pruseks. Tāpat "Dinamo" nespēja izmantot lielo vairākumu, turklāt pēc tam noraidījumu nopelnīja Oļegs Sorokins.

Kaut arī brīžiem "Dinamo" komanda pieļāva muļķīgas kļūdas, tā ieguva divas reizes pēc kārtas iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, un otro no tām izmantoja, ar tālmetienu vārtus gūstot Sorokinam, kas panāca 2:2. Pēc panākuma "Dinamo" pārsvaru neieguva un trīs minūtes pirms trešdaļas beigām SKA atkal palika mazākumā, kad noraidījumu nopelnīja Andrejs Zjuzins, tomēr šo vairākumu Latvijas klubs realizēt nespēja un pēc otrās trešdaļas rezultāts palika nemainīgs.

Trešās trešdaļas sākumā pārsvars atkal piederēja SKA komandai un jau otrajā minūtē Sušinskis to vēlreiz izvirzīja vadībā. Pēc vārtu zaudējuma iniciatīvu pārņēma "Dinamo" vienība, tomēr SKA komanda ar visiem spēkiem centās slāpēt spēles tempu, kas neļāva Latvijas klubam izveidot daudzus ļoti bīstamus vārtu gūšanas momentus.

Trešdaļas vidū "Dinamo" komanda ieguva iespēju spēlēt vairākumā, tomēr to realizēt Latvijas klubs nespēja un līdz pamatlaika beigām atlika vēl sešas minūtes. SKA komanda vilka laiku kā vien varēja, vienā no epizodēm lieliski nospēlēja arī Pruseks, bet "Dinamo" uzbruka arvien vairāk, tomēr ar precīziem metieniem tā arī nespēja izcelties, bet pēdējo ripu SKA hokejisti jau raidīja tukšos vārtos.

Šo spēli "Arēnā Rīga" vēroja 11 597 skatītāji.

Ja "Dinamo" komanda iekļūs nākamajā kārtā, tā tiksies ar Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto komandu Balašihas MVD, kas savā pirmās kārtas sērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas CSKA vienību.

Pēc turnīra izspēles sistēmas, "Dinamo" komandai, kas Rietumu konferences noslēgumā ieņēma astoto vietu, katrā kārtā būs jātiekas ar spēcīgāko komandu, kas vēl palikusi turnīrā.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komandai šajā mačā nepalīdzēs aizsargs Rodrigo Laviņš, kurš sērijas otrajā mačā guva kājas muskuļa traumu. Par savainojuma nopietnību lielāka skaidrība būs pēc rūpīgākas medicīniskās izmeklēšanas.

SKA regulārā čempionāta 56 spēlēs tika pie 122 punktiem, uzvarot Rietumu konferencē, bet "Dinamo" komanda ar 84 punktiem ierindojās konferences astotajā pozīcijā.

Abas komandas šosezon regulārajā čempionātā savā starpā tikās četras reizes un trijās uzvarēja SKA vienība. Sākotnēji "Dinamo" savā laukumā zaudēja ar 0:2, tad uzvarēja ar 4:1, un tieši šo maču daudzi nosauca par lūzuma punktu pēc neveiksmīgā sezonas sākuma. Savukārt pēdējās divās spēlēs Latvijas klubs izbraukumā atkal zaudēja - trešajā mačā SKA komanda bija pārāka ar 2:3, bet ceturtajā spēlē piedzīvota neveiksme ar 1:8.

Pēdējā spēlē piedzīvotais zaudējums Rīgas "Dinamo" komandai bija lielākais kopš tā piedalās KHL čempionātā. Iepriekš divas reizes ar identisku rezultātu 1:7 viesos tika zaudēts Maskavas "Dinamo". Tāpat Latvijas vienība ir cietusi neveiksmes arī ar 0:7, 0:6 un divas reizes ar 1:6.

Ankipāna vārti

Sorokina vārti

Pruseks izglābj

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!