Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols karjeru turpinās Ziemeļamerikā un oficiāli noslēdzis līgumu ar Rietumu hokeja līgas (WHL) klubu Portlendas "Winterhawks".

19 gadus vecais hokejists pēc pagājušās sezonas neslēpa, ka karjeru vēlēsies turpināt Ziemeļamerikā. Jūnija beigās Kanādas Hokeja līgas (CHL), kuras sastāvā ir WHL, draftā Ābolu pirmajā kārtā ar 50. numuru izvēlējās tieši "Winterhawks".

Pagājušajā sezonā Ābols debitēja pieaugušo hokejā, izcīnot vietu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" pamatsastāvā. Sezonas sākumā viņš gan spēlēja "Dinamo" jauniešu komandā HK "Rīga", kuras sastāvā 35 spēlēs izcēlās ar 20 gūtajiem vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm. KHL Ābols juniors aizvadīja 14 spēles, gūstot vienus vārtus un izdarot četras rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezona Ābolam bija visnotaļ sekmīga, jo viņš debitēja arī Latvijas valstsvienībā, kā arī maijā Latvijas izlases rindās spēlēja pasaules čempionātā.

WHL ir viena no CHL dalībniecēm (vēl arī Ontario hokeja līga (OHL) un Kvebekas Junioru hokeja līga (QMJHL)). Tās ir Ziemeļamerikas junioru hokeja sistēmas spēcīgākās līgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!