Foto: F64

Viens no pieredzējušākajiem Latvijas hokejistiem, bijušais Latvijas izlases kapteinis un līderis, nu jau arī Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Sandis Ozoliņš notikumus šāgada pasaules čempionātā Minskā vēroja neklātienē, mājās, taču emocijām vaļu neļāva, vērojot laukukumā notiekošo ar "profesionāļa aci".

"Šī nav pirmā reize, kad hokeju skatos mājās. Es izlases spēles skatos mierīgi. Man blakus ir sēdējuši cilvēki, kas pārdzīvo, jūt līdzi, katru kļūdu komentē. Es - vairāk profesionāli," intervijā žurnālam "Ir" atklāja hokejists.

Ozoliņš izcēla Latvijas izlases trenera Teda Nolana pienesumu komandā, augstu novērtējot viņa darba stilu. "Viņam ir sava pārliecība, noteiktība, kādu vēlas redzēt komandu, kā to komplektēt. Ienesis jaunas vēsmas Latvijas hokejā, arī izlasē," saka Ozo. "Viņa attieksme pret spēlētājiem ir kā pret pieaugušiem cilvēkiem - katram liek pieņemt lēmumu, kā sagatavoties spēlei, kā spēlēt, un pašam arī liek atbildēt par izdarīto. Viņa princips nav kā no padomju laikiem - ja nestāvi ar pātagu klāt, neviens neko nedara."

"Cik esmu sapratis, Latvijas Hokeja federācijas nostāja ir, ka izlases treneris vienlaikus nedrīkst būt kluba treneris. Tātad, ja viņi grib paturēt Nolanu, jāmaina nostāja. Vai viņi to darīs? Dotajā brīdī puišiparāda sevi ļoti labi. Kā viņi cīnās uz laukuma! Var redzēt attieksmi," piebilst Ozoliņš.

Atgādinām, ka Latvijas hokeja izlase šāgada pasaules čempionātu noslēdza 11.vietā.

Par saviem nākotnes plāniem pieredzējušais aizsargs joprojām neko konkrētu nevēlas atklāt, vien piebilstot, ka atrodas "krustcelēs", taču visi "virzieni" ir saistīti ar Latviju. "Esmu atgriezies, šeit dzīvoju. Man tas ir svarīgi," norāda Sandis. "Tuvākajā laikā pieņemšu lēmumu, kuru virzienu izvēlēšos."

Kā zināms, pēc aizvadītās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas ir beidzies Sanda Ozoliņa līgums ar Rīgas "Donamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!