Nacionālajā hokeja līgā (NHL) svētdien ar četrām spēlēm noslēdzās regulārais čempionāts, par kura uzvarētāju kļuva Sanhosē "Sharks" komanda, kas savā īpašumā ieguva NHL Prezidenta kausu.
NHL Prezidenta kausu saņem komanda, kas regulārajā sezonā izcīnījusi visvairāk punktus. Komanda "Sharks" 82 mačos tika pie 117 punktiem, ieņemot pirmo vietu visā līgā. Tikai par vienu punktu no Sanhosē vienības atpalika Bostonas "Bruins" hokejisti, kuri izcīnīja pirmo vietu Austrumu konferencē.

"Sharks" hokejisti kā regulārās sezonas uzvarētāji garantēs sava laukuma priekšrocības visās NHL Stenlija kausa izcīņas kārtās.

Latvijas aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētais Floridas "Panthers" klubs ar 93 punktiem palika devītajā vietā Austrumu konferencē, bet latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā komanda Tampabejas "Lightning" ar 66 punktiem palika pirmspēdējā, 14.vietā Austrumu konferencē. Savukārt Latvijas uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Losandželosas "Kings" vienība ar 79 punktiem ieņēma 14.vietu Rietumu konferencē.

NHL Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfinālā "Bruins" spēlēs ar Monreālas "Canadiens", Vašingtonas "Capitals" mērosies spēkiem ar Ņujorkas "Rangers", Ņūdžersijas "Devils" cīnīsies ar Karolīnas "Hurricanes", bet Pitsburgas "Penguins" spēlēs pret Filadelfijas "Flyers" komandu.

Savukārt Rietumu konferences ceturtdaļfinālā "Sharks" spēlēs ar Anaheimas "Ducks", pašreizējie Stenlija kausa īpašnieki Detroitas "Red Wings" cīnīsies pret Kolumbusas "Blue Jackets" komandu, Vankūveras "Canucks" mērosies spēkiem ar Sentluisas "Blues' klubu, bet Čikāgas "Blackhawks" spēlēs ar Kalgari "Flames" hokejistiem.

Abu konferenču ceturtdaļfināla sērijas ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

NHL Stenlija kausa izcīņas pirmās spēles tiks aizvadītas trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!