Foto: F64
Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) pēdējā regulārā čempionāta izbraukuma tūres otrajā mačā piektdien ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Sanktpēterburgas "Serebrjanije ļvi" klubam no Krievijas, kas tādējādi revanšējies rīdziniekiem par ceturtdien sagādāto zaudējumu.

Mājinieki vadībā izvirzījās spēles 15.minūtē, kad vārtus guva Igors Ņesterovs, bet otrajā trešdaļā rezultāta starpību dubultoja Maksims Malcevs. Cīņas turpinājumā "Rīgai" tā arī neatradās pretargumenti, lai vārtus atgūtu, turklāt nelīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju vairāk nekā pusotru minūti līdz pamatlaika beigām.

Pēc otrajiem zaudētiem vārtiem Nils Grīnfogels "Rīgas" vārtos stājās Salvja Balandīna vietā.

Kā zināms, ceturtdien abu klubu savstarpējā duelī "Rīgas" hokejisti ar 3:2 pārspēja "Serebrjanije ļvi" vienību, uzvaras vārtus gūstot vien pamatlaika izskaņā.

Šī rīdziniekiem ir pēdējā izbraukuma tūre MHL regulārā čempionāta sezonā. Noslēdzošās divas spēles rīdzinieki aizvadīs ar citu Sanktpēterburgas komandu SKA-1946.

Pirms tam "Rīgas" spēlētāji savā laukumā divreiz pārspēja Čerepovecas "Almaz" vienību, bet vēl iepriekš "Rīga" aizvadīja divas cīņas pret vienu no turnīra labākajām komandām Jaroslavļas "Loko", izcīnot vienu panākumu.

Šīs sezonas 54 spēlēs "Rīgas" vienība piedzīvojusi 17 zaudējumus pamatlaikā. "Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 103 punktiem atrodas sestajā vietā, bet "Serebrjanije ļvi" ar 57 punktiem 54 cīņās ieņem 17.pozīciju.

Latvijas klubs jau ir nodrošinājis vietu izslēgšanas spēlēs.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!