Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Sanhosē "Sharks" parakstījis līgumu ar latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru, informē vienība.

Ar pašlaik 20 gadus veco latviešu hokeja uzbrucēju parakstīts trīs gadu debitanta līgums. Sagaidāms, ka Balcers sezonu uzsāks "Sharks" fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sanhosē "Barracuda", kur iepriekš divas sezonas pavadīja cits Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs. Viņš gan šobrīd noslēdzis pārbaudes laika līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo".

"Rūdolfs ir dzimis vārtu guvējs, kurš ir pierādījis, ka var iemest vārtus, kad komandai tas nepieciešams visvairāk," klubs citē tā ģenerālmenedžera asistenta Džo Vila teikto. "Viņa pirmā sezona Ziemeļamerikā pierādīja, ka viņš spēj tikt galā ar fiziskāku spēli, bet tik un tā būt viens no labākajiem snaiperiem līgā."

Balceru 2015.gada draftā "Sharks" izvēlējās ar kopējo 142.numuru. Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kuras rindās regulārā čempionāta 66 spēlēs guva 40 vārtus un veica 37 rezultatīvas piespēles.

Latvietis tika atzīts par WHL Rietumu konferences labāko debitantu.

Savukārt sešās izslēgšanas turnīra cīņās Balcera kontā divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Balcers pirms tam savas hokejista prasmes slīpēja Norvēģijā, bet 2015. un 2016.gadā viņš Stavangeras "Oilers" rindās tika kronēts par šīs valsts čempionu.

Balcers pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases, bet pieaugušo valstsvienībā viņš vēl nav debitējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!