Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadījis trīs spēles Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) un nopelnījis diskvalifikāciju, Vadims Šipačovs atgriežas Krievijā, liecina viņa dzīvesbiedrenes ieraksts sociālajos tīklos.

"Dvēsele ir skumja, taču mēs priecājamies, ka lidojam mājās. Mīļotā Pēterburga, sagaidi!" ierakstījusi savā "Instagram" kontā Jekatrina Šipačova. "Mēs sakām paldies visiem tiem cilvēkiem šajā valstī, pilsētā un komandā, kas mums deva labu mācību uz visu mūžu. Patiešām! Paldies! Viss, kas mūs nenogalina, padara mūs stiprākus!"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempions Sanktpeterburgas SKA sastāvā Šipačovs vasarā noslēdza līgumu uz diviem gadiem ar NHL jaunpienācējiem Lasvegasas "Golden Knights" par deviņiem miljoniem dolāru. Sezonas sākumā viņš tika nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgu, tad atgriezās Lasvegasas klubā un aizvadīja tajā trīs spēles. Ar to Šipačova spēlēšana NHL beidzās, "Golden Knights" mēģināja atrast viņam citu klubu un nosūtīja krievu hokejistu atkal uz AHL, bet viņš neieradās uz Čikāgas "Wolves" spēli, jo patvaļīgi atgriezās Lasvegasā pie ģimenes, un tika diskvalificēts. Līgums ar hokejistu tika lauzst 1. novembrī.

Citu spēlētāju un ekspertu domas par Šipačova rīcības pareizību dalās, taču lielākā daļa ir vienisprātis, ka savai karjerai NHL viņš ar šo soli ir pārvilcis krustu. Daži uzvēla vainu Šipačova aģentam Peteram Sobotkam, savukārt citi norāda, ka hokejista aģenti pelna no viņu apkalpoto hokejistu līgumu procentiem, līdz ar to Sobotka nav ieinteresēts Šipačova "demaršā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!