Foto: Reuters/Scanpix
Slovākijas hokeja izlasi turpmāk vadīs Zdeno Cigers, vēsta organizācijas mājas lapa.

45 gadus vecais Cigers šai amatā nomainījis Vladimiru Vujteku, kura vadībā slovāki aizvadītajā pasaules čempionātā ieņēma 8. vietu. Tādējādi Cigers kļuvis par pirmo slovāku treneri pēc pieciem ārzemju speciālistiem, kas strādās ar Slovākijas komandu.

Savas hokejista karjeras laikā Cigers pārstāvējis gan Slovākiju, gan Čehoslovākiju un piedalījies astoņos pasaules čempionātos, izcīnot trīs bronzas medaļas, un 1998. gada olimpiskajās spēlēs. Klubu līmenī Slovākijas hokeja Slavas zālē iekļautais Cigers septiņus gadus aizvadīja Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), pārstāvot Ņudžersijas "Devils", Edmontonas "Oilers", Ņujorkas "Rangers" un Tampabejas "Lightning", savukārt dzimtenē spēlējis Trenčinas "Dukla" un Bratislavas "Slovan".

Trenera karjerai Cigers pievērsās 2006. gadā, un 2006./2007. gada sezonā bija Jūliusa Šuplera palīgs Slovākijas izlasē pasaules čempionātā. Līdz 2010./2011. gada sezonai viņš strādāja ar "Slovan", bet pēdējos gados galveno uzmanību pievērsa savas hokeja akadēmijas izveidei un darbam tajā.

2016. gada pasaules čempionātā Slovākijas izlase spēlēs B grupā kopā ar Kanādu, Somiju, ASV, Baltkrieviju, Franciju, Vāciju un Ungāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!