Foto: LETA

Valsts čempioni hokejā Rīgas "Mogo" Latvijas kausa izcīņas finālā ceturtdien, esot iedzinējos ar 0:3, cīnījās kā komanda, nevis sāka spēlēt individuāli, kas arī bija viņu panākumu atslēga, pēcspēles preses konferencē pauda "Mogo" galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Kā ziņots, "Mogo" ceturtdien atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) pārspēja Ogres "Kurbads" vienību, triumfējot Latvijas kausa izcīņas finālā.

"Liels prieks, ka šāda spēle tika noorganizēta. Mums bija iespēja spēlēt, un arī skatītāji sanāca, turklāt mačs bija ar intrigu. Esmu lepns, ka pie 0:3 spēlējām kā komanda, nevis sākām visu darīt individuāli, un tas ir mūsu šīs sezonas rokraksts, jo jau vairākkārt esam izvilkuši šādus mačus," norādīja Sorokins. "Jau uz otro trešdaļu iznācām labāki. Vieni vārti vēl iekrita, tomēr puiši ar savu spēli un vēlēšanos panāca, ka tikām pie vairākuma un tas radīja lūzumu."

Ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētāju labā izcēlās uzbrucējs Miks Lipsbergs, kurš "Mogo" komandā tika atzīts par labāko spēlētāju. Savukārt "Kurbada" rindās šo godu izpelnījās Renārs Valters.

"Pirms spēles samainīju visas maiņas, lai dotu stimulu un citādu atmosfēru komandā, un tas nostrādāja," atklāja Sorokins.

"Kurbads" vēl otrās trešdaļas sākumā bija vadībā ar 3:0, taču turpinājumā precīzus metienus izpildīja tikai "Mogo" hokejisti.

"Ja kaut ko gribi, tas jāņem pašam, jo neviens neko nedāvinās. Jācīnās un jātic tam, ko dari. Zemapziņā jau bijām uzvarējuši, bet "Mogo" ticēja uzvarai," skaidroja "Kurbads" galvenais treneris Pēteris Ostošovs.

Pirms spēles "Arēnā Rīga", kur notika finālmačs, "Kurbads" trenējušies trīs dienas, savukārt "Mogo" tur slidoja pirmdien un otrdien, kad notika arī treniņmačs, bet trešdien Rīgas kluba hokejistiem bija atpūta.

"Viena daļa "Arēnā Rīga" pat nebija spēlējusi, tomēr, domājams, pirmās minūtes visu nolika savās vietās," pauda Ostošovs.

Pēc reglamenta pērnās sezonas Latvijas virslīgas čempionāta finālisti "Mogo" un "Kurbads" kausu izcīņu sāka no otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla.

Bukmeikeru uzņēmums "Optibet" saistībā ar Latvijas hokeja čempionāta jubilejas 80.sezonu šogad atbalsta Latvijas kausa izcīņu un virslīgas Zvaigžņu spēli, kas norisinājās decembrī.

Latvijas kausa izcīņā piedalījās Latvijas virslīgas čempionāta un pirmās līgas komandas. Latvijas kausa izcīņa līdz finālam tika aizvadīta pēc izslēgšanas spēļu principa, un tajā tika aizvadītas divas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!