Foto: F64

Pieredzējušais Latvijas hokeja uzbrucējs Jānis Sprukts pieļauj iespēju likt punktu profesionāļa karjerai, sarunā ar laikrakstu "Mājas Viesis" sacīja spēlētājs.

Pašlaik 34 gadus vecais Sprukts šajā pavasarī publiski kritizējis Latvijas Hokeja federāciju (LHF) un tās prezidentu Kirovu Lipmanu, turklāt hokejists atteicās kandidēt uz vietu izlasē šī gada pasaules čempionātam, kas Krievijā sāksies pēc divām nedēļām.

"Gribu būt ar ģimeni. Puikam ir jāmācās skolā. Pēdējos gados samērā stipri pārdzīvoju, ka neesmu kopā ar viņiem," laikrakstam sacīja Sprukts, kuram ir divi dēli – deviņus gadus vecais Emīls un četrus gadus vecais Krišs. "Ir forši uz nedēļu aizbraukt atpūsties. Kad paiet desmit un vairāk dienu, pietrūkst bērnu, visas tās muļķības, ko viņi dara, kā aug, izdara kaut ko jaunu – jo tas vairāk nekad neatkārtosies. To šobrīd lieku augstāk par hokeju. Ja gadījumā izdosies vienoties ar Rīgas "Dinamo", tad spēlēšu. Šajā ziemā gan viņiem nebija intereses par mani. Bet braukt prom… Var jau pēkšņi kaut kas mainīties, taču domāju, ka mēģināšu dzīvi iekārtot citā veidā."

Sprukts sacīja, ka pēc karjeras noslēgšanas mēģinās savu tālāko dzīvi arī ievirzīt hokejā. "Trenera darbs? Nezinu, vai es to gribu. Vēl pirms aizbraukšanas uz Somiju 17 gadu vecumā es patrenēju mazos bērnus. Ir forši, taču viņiem progresu var redzēt tikai gadu griezumā. Es tad tam nebiju gatavs un droši vien arī tagad neesmu (smejas). Man vajag atgriezenisko saiti."

Sprukts kopā ar citu pieredzējušu latviešu uzbrucēju Mārtiņu Cipuli šo sezonu noslēdza Slovākijas čempionāta komandā "Martin", bet lielāko daļu šīs sezonas viņš bija bez kluba, raisot spekulācijas, ka varētu noslēgt karjeru.

Uzbrucējs Latvijas izlasi pārstāvējis 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!