"Tagad galvenais ir atgūt spēkus pirms svētdienas spēles," Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers izteicās pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa turnīra pirmās kārtas jeb Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas trešā mača ar Sanktpēterburgas SKA komandu.

Latvijas klubs piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:1, 0:2), saglabājot vadību sērijā ar 2-1.

"Pirmajā trešdaļā un lielāko daļu otrās trešdaļas mums bija pārsvars. Izšķirošā bija trešā trešdaļa. Pēc vārtu zaudējuma ļoti vēlējāmies izlīdzināt rezultātu, taču mums tas neizdevās. Tagad mums galvenais atgūt spēkus un gatavoties rītdienas spēlei," atzina Šuplers.

"Dinamo" galvenais treneris Šuplers atzina, ka Latvijas kluba pamatvārtsargs Edgars Masaļskis nākamajā spēlē traumas dēļ nepiedalīsies. Masaļskis potītes traumu guva, neveiksmīgi atsitoties ar slidu pret vārtu stabu.

""Dinamo" šodien spēlēja ļoti labi un mēs varam būt laimīgi, ka uzvarējām. Šī bija ļoti interesanta spēle, jo neviena komanda nevēlējās zaudēt," atzina SKA galvenais treneris Berijs Smits. "Mačā bija daudz divcīņu un spēlētāji cīnījās par katru ripu. Otrajā trešdaļā mums bija grūti spēlēt, jo daudz nācās cīnīties mazākumā, bet trešajā trešdaļā izdevās pārņemt iniciatīvu, ātri guvām vārtus un izcīnījām uzvaru."

"Rīt būs jauna diena un pavisam cita spēle. Mums jāsāk no jauna katra cīņa. Spēlētāji īpaši nedomā par to, ka zaudē sērijā, bet cīnās katrā spēlē," uzskata Smits.

Nākamo spēli abas komandas aizvadīs svētdien "Arēnā Rīga" un tā sāksies plkst.17.

Ja "Dinamo" komanda iekļūs nākamajā kārtā, tā tiksies ar Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto komandu Balašihas MVD, kas savā pirmās kārtas sērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas CSKA vienību.

Pēc turnīra izspēles sistēmas, "Dinamo" komandai, kas Rietumu konferences noslēgumā ieņēma astoto vietu, katrā kārtā būs jātiekas ar spēcīgāko komandu, kas vēl palikusi turnīrā.

Ja "Dinamo" zaudēs arī svētdienas mačā, tad piektais mačs notiks 16.martā Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!