Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers ceturtdien preses konferencē pauda gandarījumu par savu padoto demonstrēto sniegumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību.

Kā ziņots, "Dinamo" sāncenšus savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 4:0 (1:0, 2:0, 1:0), paceļoties uz devīto vietu KHL Rietumu konferences kopvērtējumā. Vārtus Latvijas komandas labā guva Roberts Petrovickis, Marsels Hosa, Ģirts Ankipāns un Jēkabs Rēdlihs.

Foto galerija

"Esmu gandarīts par komandas parādīto spēli un jo īpaši par to, kā darbojāmies uzbrukumā. Bija daži aizsardzības misēkļi, taču pie tik augstā tempā notiekošas cīņas tas ir piedodami. Izveidojām daudz vārtu gūšanas momentus, taču izmantot izdevās tikai dažus no tiem. Esmu gandarīts par visu maiņu sniegumu. Ļoti patika, kā spēlēja Roberts Bukarts un vārtsargs Edgars Masaļskis. Varu teikt lielu paldies visai komandai," sacīja Šuplers.

Treneris arī uzsvēra, ka visi hokejisti patlaban atrodas optimālā kondīcijā un bez savainojumiem.

Savukārt "Avtomobilist" galvenais treneris Mareks Sikora bija sarūgtināts par savas komandas hokejistu spēli otrajā un trešajā periodā. "Ja vēl pirmā trešdaļa kaut cik izdevās, tad nākamajās divās spēlējām pavisam bezzobaini. Pa visu maču izveidojām tikai vienu reālu vārtu gūšanas momentu, turklāt to pašu radīja aizsargs nevis uzbrucējs. Šajā spēlē nepārādījām pilnīgi neko. Diemžēl pēdējos mačos komandas rezultativitāte ir zema," skaidroja Sikora.

Jau ziņots, ka šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šajā sezonā. Iepriekšējais mačs risinājās pērn 8.oktobrī Jekaterinburgā, un toreiz ar rezultātu 4:2 uzvarēja mājinieki.

Rīgas "Dinamo" komanda šogad aizvadījusi četras spēles, kurās izcīnījusi deviņus punktus.

Pēc šīs uzvaras "Dinamo" ar 56 punktiem 42 spēlēs ieņem devīto vietu KHL Rietumu konferencē. Tikpat punktu, taču mazāk uzvaru ir desmitajā pozīcijā esošajai Čerepovecas "Severstaļ", bet 11.vietā esošā latvieša Kaspara Saulieša pārstāvētā Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo" no rīdziniekiem atpaliek jau sešus punktus. Savukārt astotās pozīcijas īpašniece - Ņižņijnovgorodas "Torpedo" - Latvijas komandu apsteidz par sešiem punktiem.

Šajā mājas sērijā Rīgas "Dinamo" komanda aizvadīs vēl trīs spēles - ar dienas pārtraukumu Rīgā viesosies arī Čeļabinskas "Traktor", Magņitogorskas "Metallurg" un Maskavas "Spartak" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!